118 yolculu uçak kaçırıldı: Tüm yolcular serbest, korsanlar teslim oldu

118 yolculu uçak kaçırıldı: Tüm yolcular serbest, korsanlar teslim oldu
Libya merkezli Afriqiyah Hava Yolları'na ait 118 yolculu uçağın kaçırılarak Malta'ya indirildi.


Afriqiyah Hava Yolları'na ait Airbus A320 tipi uçağı kaçıran iki saldırganın uçağı Malta'ya indirdiği ve havaya uçurmakla tehdit ettiği belirtiliyor. Uçakta 28'i kadın, 82'si erkek, 1'i çocuk 111 yolcu ve 7 uçuş görevlisi bulunduğu öğrenilirken, Malta Başbakanı Joseph Muscat de Twitter'dan yazdığı mesajda uçağın Malta'ya indiğini doğruladı ve güvenlik birimlerinin harekete geçmeye hazır olduğunu belirtti.

İç hat uçuşu yapan uçağın, Sebha'dan Tripoli'ye gitmekte olduğu kaydedildi.



Joseph Mascut, twitter'da şu mesajı attı:

''Libya iç seferini yapan bir uçağın kaçırılıp Malta'ya indirildiğine dair bilgi aldık. Güvenlik önlemleri alınmış durumda.''



KADDAFİ'NİN OĞLUNUN SERBEST BIRAKILMASINI TALEP EDİYORLAR

Afriqiyah Hava Yolları'na ait uçağın Malta'ya inmesinin ardından Malta Havalimanı'nda tüm uçuşların durdurulduğu ve 9 uçağın İtalya'nın Catania kentine yönlendirildiği belirtildi. Uçağı kaçıranların Muammer Kaddafi yanlısı militanlar olduğu yönünde de haberler geliyor. Uçağı kaçıranların, şu anda hapiste bulunan Seyfülislam Kaddafi'nin serbest bırakılmasını talep ettiği açıklandı.

----------

GÜNCELLEME 17.00: UÇAKTAKİ KADIN VE ÇOCUKLAR BIRAKILIYOR

Malta Başbakanı Muscat, kadın ve çocukların bırakılmaya başlandığını duyurdu. Muscat, şu ana kadar tamamı Libyalı olan yolcuların büyük bir kısmının serbest bırakıldığını açıkladı. Yolcular 3 ekip halinde serbest bırakılırken, güvenlik güçleri ile korsanlar arasındaki müzakerelerin sürdüğü açıklandı.

--------

GÜNCELLEME 17.50: TÜM REHİNELER SERBEST

Korsanlar, Malta'dan sığınma talebinde bulundu. Öte yandan Malta Başbakanı Muscat, tüm yolcular ve kalan kabin görevlilerinin de güvenle uçağı terk ettiğini belirtti.

GÜNCELLEME 18.47: KORSANLAR TESLİM OLDU

 4 saatlik rehine krizi sona erdi. Hava korsanları teslim oldular. Yapılan çetin pazarlıklar sonucunda teslim olan korsanlar özel kuvvetler tarafından arandıktan sonra emniyete teslim edildi.







Bu Haber 23.12.2016 - 14:18:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.