Tacettin Özden, 40 milyon euroya yaptığı yeni oteli anlattı

Tacettin Özden, 40 milyon euroya yaptığı yeni oteli anlattı
Korumar Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Özden, Kuşadası'nda 40 milyon euroluk yatırımla açtığı 325 odalı oteli Turizm Güncel'e anlattı.


TurizmGüncel

Koruma Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Özden, Kuşadası'nda bu sezon açtığı 325 Korumar Beach & Spa ile ilgili TurizmGüncel'e değerlendirmelerde bulundu.



Oteli 28 Aralık'ta açtıklarını belirten Özden, ''Korumar Beach & Spa 109 bin metrekare alan üzerine kurulu 54 bin metrekare inşaat alanına sahip otel. Tesiste ciddi havuzlarımız, güzel bir plajımız ve geniş alanlarımız var.'' dedi.

''OTEL KIŞIN DA AÇILMAYA MÜSAİT''

Oteldeki odaların 34-64 metrekare arasında değiştiğini kaydeden Tacettin Özden, ''Ultra her şey dahil konseptiyle hizmet veriyoruz. Şu anda yaz sezonunda açık ancak toplantı imkanlarımız da var ve otel kışın da açılmaya müsait.'' bilgisini verdi.

40 MİLYON EUROLUK YATIRIM

Otelin Hollanda, Belçika, Almanya, İngiltere, Fransa, Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya, İran ve yerli pazar gibi tüm pazarlarda olduğunu ifade eden Özden, ''Kültür ve Turizm Bakanlığından 49 yıllığına tahsisli arazi üzerine yaptığımız tesisin yaklaşık 40 milyon euro yatırım maliyeti var.'' dedi.

''KRİZLER GELİP GEÇİCİ...''

Tacettin Özden, Türkiye'nin son birkaç yılda turizmde inişli-çıkışlı bir dönem geçirdiğini ve yatırım yaparken buna ilişkin bi çekince duyup duymadığı şeklindeki sorumuza ise, ''Biz yatırım kararını verip planlamaları yaptığımızda henüz ortada bir kriz yoktu. Krizden sonra da durmadık, devam ettik ve açtık. Şöyle bakıyorum: Krizler gelip geçici. Türkiye turizmi geçmişte de büyük krizler yaşadı. Biz Türkiye turizm sektörüne inanıyoruz ve toparlanacağına inanıyoruz. Zaten topalanıyor da. 2016 ve 2017 sıkıntılı geçti ama 2018 yılında ciddi bir topalanmaya girdik ve 2019'dan itibaren de 2013-14'teki yıllarımıza geri döneceğimizi düşünüyorum. Turizme kısa vadeli değil uzun vadeli'' yanıtını verdi.



KRUMAR 27 YILLIK BİR MARKA

Otelin ilk yıl performansı ile ilgili de bilgi veren Tacettin Özden, ''İyi bir sezon bekliyoruz. Nisan-mayıs biraz yavaş başladı ama şu anda gayet iyi gidiyor. Ciddi bir doluluk oranına ulaşacağını düşünüyorum. Zaten Korumar ismi Avrupa'da bilinen bir isim. Kuşadası'ndaki diğer otelimiz Korumar De Luxe 1990 yılında açıldı ve 27 yıldır hizmet veriyor. İyi bir markası var ve memnuniyet oranı çok yüksek. O isim tabi bize burada da bir avantaj sağlayacak.'' dedi.

''MARKAYA ZARAR VERMEDEN BÜYÜMEK İSTİYORUZ''

Agresif bir büyüme düşünmediklerini, yatırımları sindirerek yapmayı düşündüklerini belirten Özden, yan tarafta bir tahsislerinin daha bulunduğunu ve ileride ona da bir yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. Özden, ''Ama yavaş yavaş, sindirerek. Markamıza zarar vermeden büyüme hedefindeyiz'' ifadelerini kullandı.

Yeni açtıkları otelde iç pazarın yüzde 50 civarında olduğu bilgisini veren Özden, iç pazar rezervasyonlarının çok iyi gittiğinin altını çizdi.

''İZMİR BÖLGESİNDE BÜYÜME GÖZLEMLİYORUZ''

İzmir bölgesinde büyüme gözlemlediklerini ifade eden Özden sözlerini, Çeşme'den itibaren tüm sahil boyunca yeni otellerin yapıldığını belirtti. Özden, ''Bölgeye daha önce çalışmamış tur operatörleri gelmeye, çalışanlar da kapasitelerini büyütüyorlar. Buranın potansiyelini iyi görüyoRum. Buraya gelen, burayı keşfeden devamlı geliyor. Bizim mesela diğer otelimizde ciddi oranda bir repeat müşterimiz var. Buranın iklimi güzel. Temmuzda, ağustosta bir Antalya gibi değil. Tarihi, doğası, Ege'nin bir kültürü var.'' diyerek noktaladı.






Bu Haber 22.05.2018 - 14:59:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mine Dervişoğlu 26.05.2018 - 09:55

    Hayırlı olsun.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.