Nabi Avcı: Stratejimizde radikal değişiklik yaptık

Nabi Avcı: Stratejimizde radikal değişiklik yaptık
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'nin tanıtım stratejisinde radikal değişikliğe gidildiğini belirtti.



İzmir'de turizmcilerle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'nin tanıtım stratejisinde radikal değişikliğe gidildiğini söyledi. O dönemin şartları gereği Türkiye'nin daha çok deniz, kum, güneş ülkesi olarak tanıtıldığını kaydeden Avcı, buna rağmen ülkenin dünyanın en büyük 6'nci, Avrupa'nın ise en büyük 4'üncü destinasyonu olduğunu ifade etti.

''SONUÇLARINI 2017 DE DAHİL OLMAK ÜZERE...''

Türkiye'nin sadece deniz, kum, güneş turizminden ibaret bir destinasyon olmadığını kaydeden Avcı, ''Türkiye, tüm turizm türlerinde başa güreşecek ülkelerden biri. Biz bugüne kadar bunu gereği gibi değerlendiremedik. 2016 yılında yaşadığımız darboğaz bize turizmimizi belli bir mevsime, belli bir ürün gamına hapsetmememiz gerektiğini, deniz, kum ve güneşin dışında, yani yaz turizmi dışında da Türkiye’nin bütün bir yıla yayılabilecek turizm imkanlarına sahip olduğunu gösterdi. Sektörümüz ve Bakanlığımız bu alanda ciddi bir gayret içine girdi. Bunun sonuçlarını 2017 de dahil olmak üzere önümüzdeki yıllarda fazlasıyla alacağımızı ümit ediyorum.” şeklinde konuştu.

''RUSYA İLE TURİZMDE TOPATLANMA SÜRECİNE GİRİLDİ''

Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası ülke turizminin 2016 yılında bu pazarda ciddi sıkıntılar yaşandığına işaret eden Avcı, Erdoğan ile Putin'in gösterdiği irade sonucu her alanda olduğu gibi turizm alanında da toparlanma sürecine girildiğini, Moskova'da yapılan görüşmelerde çok güzel neticeler alındığını belirtti.





Bu Haber 20.03.2017 - 09:42:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.