Müsteşar Dursun; Ankara'dan çok İstanbul'da olacağım

Müsteşar Dursun; Ankara'dan çok İstanbul'da olacağım
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy önderliğindeki heyet, Ankara'ya giderek temaslarda bulundu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca hazırlanan “Paket Tur Sözleşmeleri Hakkında Yönetmelik Tasarısı” ile ilgili görüşmelerde bulunan heyet, Turizm Bakanlığı'na yeni atanan Müsteşar Haluk Dursun ile de bir araya geldi.


Eda Özsoy - Turizm Güncel


 TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy önderliğindeki heyet, Ankara'ya giderek temaslarda bulundu. Heyet, öncelikle  T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca hazırlanan  “Paket Tur Sözleşmeleri Hakkında Yönetmelik Tasarısı” ile ilgili görüşmek üzere Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı ile bir toplantı gerçekleştirdi. 
 
TÜM TALEPLERİNİZİ DEĞERLENDİRELİM

 
Turizm Güncel'in edindiği bilgilere göre TÜRSAB Heyetinde; Başkan Başaran Ulusoy, Genel Sekreter Çetin Gürcün,  Fest Travel  /  Faruk Pekin,  Jolly Turizm Genel Müdürü Figen Erkan, Pronto Turizm / Ali Onaran,  Kappa Turizm  / Kaan İşçil,  AGM Turizm / Ercan Mahmut Durmuş, DLT Turizm /  Kaan Karayal, Mika Turizm  / Beşir Kara,  Anı Turizm  Acentalar  ve Transport Müdürü Evren Coşkun, SETUR Turizm Acenta Müdürü Murat Altunay, MSC Kruvaziyer Turizm Genel Müdürü Necla Tuncel, TÜRSAB Genel Merkez Danışmanı  Ali Rendan, TÜRSAB  Hukuk Başmüşaviri  Av. Şükran Tezel,  Av. Işıl Sel, Av. Oylum Varol yer aldı. Daha sonra heyet,  Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığına yeni atanan Prof. Dr. Haluk Dursun’a makamında bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.  Bakan Yazıcı, yönetmelik tasarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, "tüm taleplerinizi birlikte değerlendirelim. En son noktada bu konudaki çalışmamızı sektörün taleplerini göz önünde bulunduraraktan nihayetlendirelim" dedi.

SEKTÖRE ÇOK YAKIN OLACAĞIM 

 
Turizmcilerle bir araya gelen yeni Müsteşar Dursun ise görevini en iyi şekilde yürüteceğini bildirdi. Sektöre yakın olacağını kaydeden Müsteşar, Ankara'dan çok sahada olacağını ve turizm kentlerindeki her türlü etkinliğe yakın olacağını ifade etti. Sektöre uzak olmadığını söyleyen Dursun, lise yıllarından itibaren rehberlik dahil olmak üzere turizmle ilgilendiğini belirtti. 


Bu Haber 11.07.2014 - 16:25:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Zafer Cengiz 13.07.2014 - 10:53

    Sayın Kültür kökenli Müsteşarımıza, zor bir dönemde üstlemiş olduğu çok kritik görevinde başarılar dileriz. Haber başlığına da yansıyan Sahaya İnmek eyleminde, herhalde BÜROKRASİYE Takılmamak vurgulanıyor? Fakat işler bu kadar basit olmayıp, Bakanlıkça çıkartılan yasa hükmündeki Stratejinin 7 yıllık 1.Eylem Planı döneminin de bitmiş olması ve son 6 aydır 2.Eylem Planının üretilmemiş olması sonucu, KADÜK YASA gibi fiili bir durum mevcuttur Söz konusu Strateji çerçevesi ise, yıllardır özlenen ve beklenen Devlet Politikası olarak, turizmin eskiyen ve yetersiz kalan yapısal sorunlarınının çözümü için hayati önem taşımaktadır. Bu bakımdan, muhtemelen Ankaraya taşınmaktan bile imtina edecek olan yeni Müsteşarımızın, sahalara çıkmadan önce Bakanlığın (8 yıldır tıkanmış olan) temel Bürokratik ödevin acilen yoluna konulması ve kuralsız kalan turizm piyasasının rahatlatılması hususunu, hazır Ankaraya gelmişken önemle hatırlatmak isteriz Bilgilerinize..

  • Doğa Sever 13.07.2014 - 12:06

    Bir ara Eskişehire de uğrarlar mı acaba? Malûm Eskişehir ESOPYA ve Kızılinler Projeleri Bakanlık ihalelerini bekliyor

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.