Münih ve İstanbul havalimanlarında köpekli arama misillemeleri

Münih ve İstanbul havalimanlarında köpekli arama misillemeleri
Geçtiğimiz günlerde Viyana Havalimanı'nda Türk yolcuların köpekle aranmasına İstanbul Atatürk Havalimanı'nda aynı yöntemle yanıt verilmişti. Bu sefer de Münih Havalimanı'nda Türk yolcuların köpekle aranmasına yine İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan misilleme yapıldı.


Türkiye-Almanya-Avusturya arasında yolcuların köpekle aranması misillemeleri yaşanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Viyana Havalimanı'nda Türk yolcuların köpekli aramaya maruz kalmasının ardından Türkiye, Avusturya vatandaşlarına aynı yöntemle yanıt vermiş ve sadece Avusturya vatandaşlarını köpekli aramadan geçirmişti.



Benzer bir olay bu sefer de Almanya'nın Münih Havalimanı'nda yaşandı. Bir Türk yolcunun kaydettiği görüntülerde, Alman polisinin Türk yolcuları köpeklerle aradığı görülüyor. Konuyu sosyal medya hesabından duyuran gazeteci Cem Küçük, ''Bir okurum İstanbul’dan Münih Havalimanı’na varmış az önce. Alman polisi köpekle arama yapıyor. Batı’nın geldiği son medeni(!) durum. Yazık!'' ifadelerini kullandı.

Olayın duyulmasının ardından bu sefer de Türk polisi Atatürk Havalimanı'ndan ülkeye giriş yapan Alman yolcuları köpekli aramaya tabi tuttu. Yolcuların banttan aldıkları vazlizler polis köpekleri tarafından tek tek arandı.


Bu Haber 25.10.2017 - 08:18:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • cumali 26.10.2017 - 01:49

    Heralde bizde aynisini yapacagiz !!! ne demek turist gelsin diye serefimizi ayaklar altina mi alacagiz? yeter artik bu kafamizi one egdimiz !!! turistten uc kurus gelecek diye yurtdisinda olmadik muamelelere mi maruz kalalim ? !!!

  • Turizmci 26.10.2017 - 11:32

    Onlar bir yanlış yapıyor biz de aynı yanlışı yapalım diyoruz. Maalesef 2 yanlış bir doğru etmiyor. Herşeye rağmen ülkemize gelen Avusturyalı ve Alman misafirleri köpekle aramak da neyin nesi. Önemli olan misilleme değil gerçekten sadece Türk uçaklarına böyle bir muamele yapılıyorsa bunun durdurulmasıdır.

  • aliveli 25.10.2017 - 09:28

    Çok yazık. Bu tip davranışlar ülkemize turist olarak gelecek olan kişilerde ters etki yapar. "Onlar da yaptı biz de yapalım" mantığı işlemektedir.Algı olarak negatif sonuçlar verir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.