Mısırlı turizmcilerin gözü yükseklerde: Daha uçuş yasağı bile kalkmadan...

Mısırlı turizmcilerin gözü yükseklerde: Daha uçuş yasağı bile kalkmadan...
Rusya’dan Mısır’a dönük uçuşlar henüz başlamasa da, Mısırlı turizmciler Rus turist akışını artırmak için daha büyük planlar yapmaya başladı...

 
TurizmGüncel – Dış Haberler
 
Mısır’ın büyük turizm yatırımcıları, Rus-Mısır ortak charter hava yolu şirketi kurulması önerisinde bulundu. Rus RIA Novosti ajansı, haberine kaynak olarak Mısır Turizm Odaları Birliği Başkanı İlhami El-Zayat gösterilirken, Şarm El-Şeyh ve Hurghada’lı büyük turizm yatırımcılarının bu konuda oldukça istekli oldukları belirtildi. 
 
Rus-Mısır ortak charter hava yolu şirketi kurulması birkaç yıl önce de gündeme gelmişti. Bu yolla, iki ülke arasındaki turist akışının artırılması (çoğunlukla Rusya’dan Mısır’a dönük olmak üzere), ihtiyaç kadar uçuş düzenlenebilmesi ve elde edilecek karın bu iki ülkede kalması hedefleniyordu. 

RUS UZMANLAR ŞÜPHELİ...
 
Mısırlı turizmciler henüz uçuş yasağı kalkmadan gözlerini daha yükseklere dikmiş olsalar da bazı Rus uzmanlar önerinin uygulanabilirliğinden endişe ediyor. Rus TourDom.ru sitesine konuşan uzmanlar, öneriyi hayata geçirmenin önünde pek çok zorluk olduğunu ve hali hazırda ortada böyle bir ihtiyaç olmadığını öne sürüyor. Uzmanların en çok üzerinde durduğu noktalar ise, iki ülkenin sivil havacılık standartlarının birbirinden oldukça farklı olması ve Rusya’dan projeye ortak yatırımcı bulunup bulunamayacağı. Uzmanlar, rublenin yaşadığı değer kaybı sebebiyle alım gücünün büyük ölçüde düştüğünü ve böyle büyük bir yatırımın karşılığını almanın birkaç yıl öncekinden çok daha uzun olacağını ifade ediyor...
 
Öte yandan, iki ülke arasındaki akışı artırmak amacıyla Rus tur operatörlerine uçaklarda uygun fiyatlarla blok satış yapılması gibi alternatiflerin de masada olduğu belirtiliyor.
 



Bu Haber 29.10.2016 - 19:00:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.