Kültür ve Turizm Bakanlığı kapatılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı kapatılıyor
Turizm sektörü Kültür ve Turizm Bakanlığının 'kültür' ve 'turizm' olarak ayrılmasını beklerken, bakanlığın hepten kapatılacağı belirtiliyor.


İktidar partisi, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) bakanlıkları yeniden yapılandırmaya hazırlanıyor.



Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre hükümet, KHK'larla yeniden yapılandırmaya hazırlandığı Bakanlar Kuruluna ilişkin bir taslak hazırladı. Buna göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da dahil olduğu 7 bakanlık kapatılacak.

BU BAKANLIKLAR KAPATILACAK

Hazırlanan taslağa göre 21 mevcut bakanlıktan Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı kapatılacak. Ekonomi başta olmak üzere birçok bakanlığın yetki ve sorumlulukları artacak.

MALİYE, EKONOMİ VE KALKINMA BAKANLIKLARI TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

En büyük değişiklik ekonomiden sorumlu bakanlıklarda gerçekleştirilecek. Maliye, Ekonomi ve Kalkınma bakanlıkları tek çatıda toplanacak. Bu bakanlığın bünyesine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile turizmin de alınması tartışılıyor. Ekonominin tek elde toplanmasının amaçlanmasına karşın son aşamada karar alma güçlüğü nedeniyle bu yapının ikiye bölünebileceği veya turizmin ayrı bir bakanlık olabileceği de ifade ediliyor.

BAKANLIKLARIN YAPISI DEĞİŞİYOR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yeni adı Sanayi ve Bilim Bakanlığı olarak değiştirilecek. Bu bakanlık aynı görevi üstlenecek. Çalışma Bakanlığı’nın adı İş Hayatı ve Güvenliği olarak değiştirilecek. Bu bakanlığın çalışma alanı da aynı kalacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sadece Şehircilik Bakanlığı olarak anılacak. Ancak bu bakanlığın yapısında hem çevre faaliyetleri hem de su işleri olacak. Kapatılan Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın görevlerinin yarısını bu bakanlık üstlenecek. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın orman alanlarıyla ilgili tüm faaliyetleri Tarım Bakanlığı’na verilecek. Bu bakanlığın adı Orman Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın adı Enerji ve Doğal Kaynaklar olarak değiştirilecek ancak yapısı değişmeyecek.
Bakanlar Kurulu toplantısı

Taslağa göre, Adalet Bakanlığı aynen kalacak. Aile Bakanlığı’nın adı Aile ve Toplum Bakanlığı olarak değiştirilecek. Bu bakanlık yine kadın, erkek, yaşlı, genç, çocuk ve engellilerle ilgili politika geliştirecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın görevlerinin büyük bölümünü bu bakanlık üstlenecek. Ancak spor konusunda henüz karar verilmedi. Dışişleri Bakanlığı, AB Bakanlığı’nın tüm görevlerini üstlenecek. Ayrıca TİKA ve Yurt Dışı Türkler Başkanlığı gibi başbakan yardımcılıklarında olan kurumlar da bu bakanlıkla ilişkilendirilecek. İstenirse AB konusunda bir cumhurbaşkanı yardımcısı da görevlendirilebilecek.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI KAPATILIYOR

Daha önce gündeme gelen haberlerde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kapatılarak 'kültür' bölümünün Milli Eğitim Bakanlığı'na, 'turizm' bölümünün ise üçü bir arada toplanacak olan Maliye Ekonomi Kalkınma Bakanlığı'na devredileceği belirtilmişti.






Bu Haber 25.05.2018 - 08:59:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.