Katliamda ölenlerin büyük çoğunluğu turist, milliyetler belli olmaya başladı...

Katliamda ölenlerin büyük çoğunluğu turist, milliyetler belli olmaya başladı...
İstanbul’un ünlü eğlence mekanı Reina’da gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden turistlerin milliyetleri belli olmaya başladı...


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hayatını kaybedenler arasında kimliği belirlenenlerin 16’sının yabancı olduğunu açıklamış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da saldırıda hayatını kaybedenlerin büyük bir kısmının yabancı olduğunu ifade etmişti. Kaya, "Suudi Arabistanlı, Faslı, Lübnanlı, Libyalı, farklı milletlerden vatandaşlar var." ifadelerini kullanmıştı. 

21 TURİSTİN MİLLİYETİ BELLİ OLDU
 
Edinilen bilgiye göre, hayatını kaybeden turistlerin 7'si Suudi Arabistan, 4'ü Irak, 2'si Hindistan, 2'si Tunus, 2'si Lübnan, 1'i Kanada, 1'i Suriye, 1'i İsrail ve 1'i Türk asıllı Belçika vatandaşı...
 
YARALILAR ARASINDA DA ÇOK SAYIDA YABANCI VAR

AFP’ye göre Fransız yetkililer, Reina’daki silahlı saldırıda 3 Fransa vatandaşının yaralandığını açıkladı.

Ria Novosti’ye konuşan Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’ndan bir yetkili, ilk bilgilere göre silahlı saldırı sırasında Reina gece kulübünde herhangi bir Rus vatandaşının bulunmadığını söyledi. Yetkili, bu konuda Türk emniyet teşkilatlarından resmi bilgi beklediklerini de ekledi.

AFP’ye bilgi veren İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Reina saldırısında yaralananlardan birinin İsrail vatandaşı olduğunu açıkladı.

Reuters'ın Al-Riyadh gazetesinden aktardığına göre, yaklaşık 10 Suudi vatandaşın ise yaralandığı kaydedildi.
 
 
 
 


Bu Haber 01.01.2017 - 16:48:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.