İşte Avrupa'nın 5 büyük ülkesinde ekonomi ve iş turizmine dair beklentiler

İşte Avrupa'nın 5 büyük ülkesinde ekonomi ve iş turizmine dair beklentiler
Avrupa'nın 5 ülkesini kapsayan araştıraya göre, bölge ekonomisi yavaş yavaş toparlanma sürecne girecek. 2015 yılında ortalama yüzde 1,7 oranında ekonomik büyüme beklenirken, önümüzdeki yıl iş seyahati harcamalarının sadece 5 ülkede 198 milyar dolara ulaşması bekleniyor.


TurizmGüncel

Global Business Travel Association (GBTA) tarafından yapılan araştırmaya göre, Avrupa'da iş seyahatlerindeki artış devam edecek. Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve İspanya'yı kapsayan araştırmaya göre, bu beş ülkede 2014 yılında iş seyahati harcamaları yüzde 4,9 oranında artarak 186 milyar dolara ulaştı. Aynı araştırmaya göre, 2015 yılındaki iş seyahati harcamalarının yüzde 6,6 oranında artarak 198,7 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Araştırmadan öne çıkan başlıca veriler şöyle:

*2014, Avrupa'da iş turizmi için geri dönüş yılı oldu. 2014 yılının ilk yarısında yüzde 4,3 büyüyen iş seyahati turizmi, 2010 yılında sonraki en büyük büyüme oranına ulaştı.

*İngiltere, İspanya ve İsveç'in yanı sıra, ekonomik durgunluk yaşayan Fransa, İtalya ve Danimarka'da da iş turizmi alanında büyüme kaydedildi. Avrupa ülkeleri içerisinde en fazla büyüme ise Almanya'da gerçekleşti.

*Avrupa çapında ekonomik koşullarda çok büyük iyileşmeler olmadı. Avrupa çapında ortalama ekonomik büyüme yüzde 0,8 oldu. Avrupa'da işsizlik artarken, henüz tüketici güvenini artıracak işaretler yok. Bu nedenle, satın alma, kiralama ve yatırımlarda durgunluk devam ediyor.

*Bölgede seyreden düşük enflasyon, yavaş yavaş da olsa, kredi imkanlarını artırıyor, iç talebi canlandırıyor. 2014 yılında Avrupa ekonomisinde yüzde 0,9, 2015 yılında yüzde 1,7 büyüme bekleniyor.

 *GBTA Avrupa Direktörü Catherine McGavock, Avrupa ekonomisinde büyümenin başlayacağını belirterek, “Hala pek çok çeldiricilerle yüz yüzeyiz ancak ekonomideki gelgitler Avrupa çağında yerini büyümeye bırakacak. Bu büyümenin iş seyahatlerindeki pozitif yansımalarını da göreceğiz” dedi.


Bu Haber 18.11.2014 - 14:27:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.