İflas Erteleme Kurumu kaldırılıyor, işte yerine gelecek sistem

İflas Erteleme Kurumu kaldırılıyor, işte yerine gelecek sistem
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, İflas Erteleme Kurumunu kaldracaklarını açıkladı.


Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, kötü kullanılmaya açıkl olduğnu belirttiği iflas ertelemeyi kaldıracaklarını duyurdu. Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik hazırlanan 93 maddelik reform paketini TBMM'ye sunacaklarını anlatan Akdağ, iflas erteleme ile konkordatoyu birleştiren bir reform paketi hazırladıklarını söyledi.



KURTARMA ANLAŞMASI KURUMU

İflas Erteleme Kurumun kaldırılacağını ve Konkordto Kurumu ile birleştirilerek 'Kurtarma Anlaşması Kurumu'nun oluşturulacağını ifade eden Recep Akdağ, iflas ertelemede azami sürenin ise 23 gün olacağını açıkladı.

İflasta şirketlerin tasfiyesinden ziyade ticari hayatlarına devam etmelerini eses aldılarını söyleyen Akdağ, alacakların da sürece dahil edileceğini kaydetti.

ŞİRKET KURMAK KOLAYLAŞACAK

Paketteki diğer çnemli konunun şirket kurulmasının kolaylaştırılması olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı, ''Tek noktadan, yarım günde hiçbir aracıya gerek duyulmadan şirket kurulmasını hedefliyoruz. Şirket kuruluşunu yedi işlemden bir işleme indiriyoruz. Mesela Sosyal Güvenlik kaydı, SGK'ya gitmeye gerek kalmadan ticari sicil müdürlüğünde şirket kuruluşu esnasında elektronik olarak gerçekleştirilecek.'' dedi.

SERMAYE BLOKAJI KALDIRILIYOR

Şirket kuruluşu aşamasında talep edilen yüzde 25 sermaye blokajı şartını kaldıracaklarını söyleyen Recep Akdağ,  Şirketlerin bunu 24 ay içinde kendilerinin gerçekleştireceğini kaydetti. Akdağ, ''Vergi dairesi tarafından gerçekleştirilen her şirkete yoklamaya gidilme kaldırılıyor. Maliye Bakanlığı ihtiyaç hissettiği şirketlere yoklama için gidebilir. İllaki her şirkete gidecek gibi bir durum olmayacak.'' şeklind ekonuştu.

İNŞAAT İZİNLERİ KOLAYLAŞTIRILIYOR

İnşaat izin alma sürcinin kolaylaştırılacağı bilgisini veren Akdağ, ''İnşaat izinleri sürecinde 18 toplam işlem var. 12'si belediyelerdeki işleri kapsıyor. Bu da 12'den 5'e indirildi. Belediye işlemleri dışında kalan 6 işlemin 5'ini de elektronik ortamlara aktardık. Bir daha bunun için de SGK'ya gitmeye gerek kalmayacak.'' dedi.




Bu Haber 30.01.2018 - 11:08:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.