Mülk sahibinden Steigenberger Hotel'in kiracısı Cenk Kınay'a suçlama

Mülk sahibinden Steigenberger Hotel'in kiracısı Cenk Kınay'a suçlama
Turizmci Cenk Kınay'ın işlettiği İstanbul Maslak'taki Steigenberger Hotel'e ait iflas erteleme karaının hileli olduğu iddia edildi.


Sarıyer Posta'da yer alan habere göre, Cenk Kınay'ın sahibi olduğu Palace Turizm tarafından işletilen Steigenberger Hotel'in hileli iflas ertelemesi yaptığı iddia edildi. Habere göre, aldığı iflas eteleme kararı ile oteli işletmeye devam eden şirket hem mal sahibine kira ödemesi yapmadı, hem de işçilerin ücretlerini vermeyerek mağduriyet yaşattı.

İşletmeci firma Palace Turizm’in mal sahibi Yonca Turizm’e kira ödemediği, personele maaş vermediği ve mobbing uyguladığı ifade edilen haberde, piyasaya olan borçların da ödenmediği belirtiliyor.

Bu iddialar üzerine mal sahibi Yonca Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Elif Keskinel Ülker ve Yonca Turizm Avukatı Salim Baki ile görüşen Sarıyer Posta Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu, İflas erteleme kararının alınıp alınmadığını kendilerine onaylattı. Konu ile ilgili olarak Mal Sahibi Firma’dan gelen açıklamalar şöyle:

“Geçtiğimiz günlerde, Olağanüstü Hal kapsamında kanun hükmündeki kararnameden ekonomi dünyasını yakından ilgilendiren bir karar çıktı. Kararnameyle iflas erteleme talepleri OHAL sürecinde yasaklandı.  Bu yönde yapılan taleplerin de mahkemece reddedilmesi benimsendi. Otel işletmeciliğini üstlenen firma olan Palace Turizm’in iflas erteleme kararı aldığı iddiası doğrudur. Bunlar geçmişte de bu şekilde kararlar alıp bazı değişikliklere gitmişlerdir. Bizler bu kararın uygunsuz olmayan bir şekilde kullanıldığını dile getiremiyoruz, çünkü mahkemede ve icra dairelerinde iflas erteleme kararı var. Yasal süreyi geçemiyoruz, aynı şekilde yine iflas erteleme kararı engel oluyor. Yasal takip anlamında bazı sıkıntılar var diyebiliriz. Yonca Turizm, 5 yıllık süreçte mülk sahibi firma olarak mağdur ediliyor. Çalışanlar keza aynı şekilde mağdurlar, otel bakımsız. İflas erteleme kurumu ve kararı düzenlemesi hukuka aykırı olarak, kötü niyetle kullanılıp buradan rant elde edilmek isteniyor. Çalışan haklarını ve şirketin ödemeleri gereken borçlar ödenmiyor. Bu şekilde bir düzen haline gelmiş bu karar. Fakat ‘İflas Erteleme Kanunu’, normalde memleketin hayrına olan kurumların icra baskısı ile üretimin durdurulmaması amacıyla kurulmuş bir sistemdir hukuki korumadır. Üretilen bir şey yok otelde, kira ödemesi çalışan hak ödemesi olmazsa neyi koruyorsun sen?” diyerek işletici firma Palace Turizm ile ilgili çıkan iddiaları doğruladı.

Haberin kaynağı>>>



Bu Haber 08.09.2016 - 12:09:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.