IATI ve Biblio Globus teknolojik entegrasyonu tamamlandı

IATI ve Biblio Globus teknolojik entegrasyonu tamamlandı
Bu entegrasyon ile Biblio Globus IATI platformunda bulunan otellerin fiyat ve kontenjanlarına gerçek zamanlı olarak ulaşırken aynı zamanda atıl uçak kapasitesini IATI sistemine yükleyebilecek.



IATI ile Rusya'nın önde gelen tur operatörlerinden Biblio Globus  teknolojik entegrasyonlarını tamamlayarak işbirliklerini üst seviye çıkardılar. İki firmanın birbirinin ürün ve servislerine anında ulaşmalarını olanak sağlayan bu entegrasyon kendi alanında da  bir ilki ifade ediyor. Tüm dünyada  başka tedarikçiler ile de çalışan Biblioglobus'un bu seviyede bir entegrasyonu sadece IATI ile bulunuyor.


IATI sisteminde yer alan otellerden sadece Biblio Globus  ile çalışmak isteyenlerin bilgileri Biblio Globus  satış sistemine açılırken bu satış kanalına özel fiyat ve kontenjan tanımlamaya imkan sağlanıyor. Oteller bu satış kanalını kendi stratejilerine göre bağımsız olarak  yönetebiliyorlar.

Bu entegrasyon sayesinde IATI platformunda yer alan ve Biblio Globus  ile çalışmak isteyen 410'dan fazla Antalya, Ege ve İstanbul oteli Biblio Globus  müşterilerine ulaşıyor. Güncellenen fiyat ve kontenjan bilgileri anında Biblio Globus  sistemine iletiliyor, böylelikle otellerin değişen pazar ve rekabet koşullarına göre satış stratejilerini değiştirmelerine olanak sağlıyor. IATI'nin  tüm Türkiye'de 1900'ü aşkın otel ile anlaşması bulunuyor.  

Anında fiyat ve kontenjan güncellemesi sağlayan bu şeffaf sistem sayesinde hem müşteriler hem de oteller daha avantajlı fiyatlama seçeneklerine ulaşabiliyorlar. Oteller gün içerisinde her hangi bir kısıtlama olmaksızın istedikleri gibi fiyat ve kontenjanları güncelleyerek anında tur operatörünün paket fiyatlarının da güncellenmesini sağlıyorlar.Başka bir sistemde bu derecede gerçek zamanlı bir entegrasyon bulmak söz konusu değil.

Sağlanan  bu çift taraflı entegrasyon sayesinde Biblio Globus 'a ait uçak koltuk kontenjanları da IATI acentelerinin satışına sunuluyor. Sezon içerisinde oluşan atıl uçak kapasitesini IATI sistemi üzerinden tüm dünyada 18 bin acentenin satışına açılmasıyla oluşabilecek kapasite riskleri de en aza indiriliyor. Alternatif  satış kanallarına ulaşan Biblio Globus bu sayede  sezon içerisinde daha esnek stratejiler uygulayabiliyor.

IATI sisteminde Biblio Globus  dışında diğer tur operatörlerinin uçak kapasitelerine de ulaşmak mümkün. Avrupa ve BDT pazarlarından Antalya ve Ege'ye charter seferleri düzenleyen iFly, Transaero, Utair, Katekavia, Wind Rose, Corendon,  Vim Airlines, Freebird, Tui Fly, Jet Air havayollarının uçak biletleri de IATI sisteminde satışa sunuluyor.

Turizm sektöründe gerçekleştirdiği online yatırımlarla dikkatleri üzerine çeken IATI gerçekleştirdiği bu teknolojik hamlelerle Türk turizmini de şekillendirmeye devam ediyor. Online erişim ve satış kanallarıyla turizme büyük bir artı değer kazandıran IATI otellerin kolayca online pazara entegre olmasına olanak sağlıyor. Oteller IATI sistemi sayesinde tüm dünyada 18 binden fazla acenteye ulaşabilirken Biblio Globus gibi birçok başka satış kanalına da doğrudan entegre oluyor.

Oluşturduğu online dinamik paket satış sistemi HWEB ile otellerin kendi web siteleri üzerinden satış yapmalarını da sağlayan IATI, B2C kanalında da otelleri son müşteriye kolayca ulaştırıyor.




Bu Haber 07.04.2015 - 12:17:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Bodrum Oteli 08.04.2015 - 10:34

    IATI, oteller için büyük bir nimet. Tabi bunu bilene ve anlayana. Biblio Globus gibi Rusyanın en büyük tur operatoru ile böyle bir sistemle çalışan başka kim var? verdiğin aksiyon anında yansıyor, herşeyi kenimiz yönetiyoruz. Ayrıca paramızı da girişde alıyoruz. Teşekkürler IATI..

  • BelekOtelci 08.04.2015 - 10:28

    Son bir kaç haftada satışlarımızı olumlu yönde etkileyen bu entegrasyonun tüm otelcilere iyi geleceğine inanıyorum. Şimdiden hayırlı olsun...

  • Efsane geri döndü 08.04.2015 - 10:16

    Rus Pazarı açısından kötü geçeceğini gördüğümüz sezonda, artık her yerden gelebilecek rezervasyonlara ihtiyaç duyuyoruz. Diğerlerinin satış yapamadığı halde gösterdikleri baskıya rağmen biz çalışıyoruz arkadaş Üstelik güzel de satış alıyoruz. Teknolojiye yaptıkları yatırımla zaten liderliğe oynayan iati bir de üstüne operatörleri ayağımıza getirmeye başladı. Bravo arkadaşlar bravo.

  • otelci 08.04.2015 - 10:08

    aksiyonu sisteme girdikten sonra 10 dk içinde paketin değişebildiği, daha çayımızı bitirmeden rezervasyonun geldiği ve istediğimiz sayıda rezervasyonu aldıktan sonra aksiyonu kapatabilme imkanımızın olduğu başka bir sistem daha tanımıyorum. Helal olsun..

  • Otelci 07.04.2015 - 05:07

    Fiyatı giriyorum öte tarafta paket değişiyor. Şaka gibi.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.