Hürriyet yazarı: Rusya ödemeler dengesine ateş ediyor

Hürriyet yazarı: Rusya ödemeler dengesine ateş ediyor
Hürriyet yazarı Uğur Gürses, bu haftaki 'Rusya ödemeler dengesine ateş ediyor' başlıklı yazısında Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı ekonomik yaptırımları kaleme aldı. Rusya'nın bu yaptırımları özellikle en yaralayıcı alanlardan seçtiğini belirten Gürses, bu alanların başında da turizmin geldiğini dile getirdi.


Hürriyet yazarı Uğur Gürses, Rusya tarafından iş gücü, ticaret, ulaştırma ve turizm alanında ilan edilen ekonomik yaptırımların kısa vadede ekonomik açıdan yaralayıcı bir hale gelebileceğini belirtti.

Yaptırımların özellikle Türkiye’yi en fazla yaralayacak alanlardan seçildiğini ve bu alanların ön plana çıkarıldığını belirten Gürses, ülke açısından çok önemli olan turizmde Türkiye turlarının satılmasını ve charter uçuşları yasaklayan maddelerin Türkiye’nin ödemeler dengesine ciddi zararları olabileceğini dile getirdi.

Gürses, Suruç, Ankara ve Paris katliamları sonrası sektörün yalnızca Rusya pazarında değil Avrupa'da da düşüş yaşadığını dile belirtti ve ''Rusya şimdi, işte bu alana ‘ateş ediyor’; özellikle Paris katliamı sonrasındaki hassasiyetin kaldıracı ile uluslararası kamuoyuna Türkiye’nin Suriye politikasını işaret ediyor. Dolayısıyla turizm sektörü bu ‘ateşin’ ciddi olarak tehdidi altında'' dedi.
 
Yazının tamamını okumak için tıklayınız.
 


Bu Haber 30.11.2015 - 10:39:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.