Etstur Burcu Esmersoy'la kampanya yapacak, 880 milyon TL ciroya ulaşacak

Etstur Burcu Esmersoy'la kampanya yapacak, 880 milyon TL ciroya ulaşacak
Etstur 2015 erken rezervasyon kampanyasını Burcu Esmersoy’un sözcüsü olduğu “Tatil Yağmuru Yarışması” ile başlattı. Etstur Başkanı Mehmet Ersoy, 2015 yılına ilişkin öngörülerini ve hedeflerini de aynı toplantıda kamuoyuyla paylaştı.


Eda Özsoy - Turizm Güncel


EtsTur’un İstanbul Shangri-La Bosphorus’da düzenlenen basın toplantısıyla duyurusu yapılan “Erken Rezervasyon Kampanyası” bu sene “Tatil Yağmuru”yla kapsamını genişletti.
Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy ve Burcu Esmersoy’un katılımıyla gerçekleşen toplantıda Esmersoy’un oynadığı “Tatil Yağmuru” reklam filmi ilk kez gösterildi.

Toplantıda konuşan Ersoy, Aralık 2013- Ocak 2014 aylarının oldukça iyi geçtiğini dile getirdi. Ersoy, “Bu ilk 2 ay, Şubat-Mart ve Nisan aylarının toplamından daha fazla satış yapıldı.” dedi. Bunu Türk misafirinin gelişen seyahat kültürüne bağlayan Ersoy, “Misafir artık daha bilinçli, karşılaştırıyor, araştırıyor ve ağırlıklı olarak en avantajlı fiyatları elde ettiği kampanyanın ilk dönemlerinde satın alma yapıyor.” dedi.  



CİDDİ BİR DURGUNLUK YAŞANDI


Şubat sonundan seçim sonuna kadar olan dönemde ise ciddi bir durgunluk yaşadıklarını ifade eden Ersoy, Nisan ayından itibaren bir hareketlenme olduğunu ve Mayıs sonu karşılaştırmasında %16’lık artış oranı yakaladıklarını belirtti.

Son 4 yıldır erken rezervasyon satış payı tüm yıla oranla %47 olarak gerçekleşirken, bu sene seçim konsantrasyonu sebebiyle %2’lik bir kayıp ile %45 olarak gerçekleşti.

Ersoy,  geçen sene Erken Rezervasyon dönemine Kıbrıs turları, Cruise turları ve Disneyland paketlerinin de dahil edildiğini hatırlatarak, toplamda 300.000’i yakaladıklarını, yıl sonu ortalamasının ise 740.000’e ulaşacağını ifade etti.

Mehmet Ersoy, 2014 yılında 766 milyon TL’ye ulaşacaklarını, 2015 yılında 880 milyon TL ciro hedefi beklediklerini bildirdi. Bu yıl 740 bin yolcuyu ağırladıklarını belirten Ersoy, 2015 yılında 814 bin kişiyi tatil yaptıracaklarını bildirdi. 2015 yılı için temkinli olarak yüzde 15’lik bir büyüme hedefi koyduklarını ifade eden Ersoy, bu yıl Türkiye çevresinde ciddi bir belirsizlik olduğunu anımsattı.

BU YIL TL ARTIŞI OLMAYAN BİR SEZONA GİRİYORUZ


Bu nedenle fiyatlarda bir artış olmadığını bildiren Ersoy, basın toplantısında özetle şu bilgileri verdi;

“Bu yıl ilk kez TL artışı olmayan bir sezona giriyoruz. Otelciler erken rezervasyonda işi şansa bırakmak istemediler. Eğer beklenmediği gibi olmazsa, sonrasında fiyatlar yükselecek. Ancak şu anda birçok otelde fiyat artışı yok. Ama bu olmayacak anlamına gelmiyor. Otelci doğal olarak riske atmak istemedi. Erken rezervasyonda Türk misafirden garanti almak istiyor.Bu nedenle ilk kampanyada tüketici mutlaka erken davranıp, rezervasyonlarını sağlama alsınlar.


2015’TE YURTDIŞINDA YÜZDE 15’LİK ARTIŞ


Yurtdışına bakacak olursak 2014’te yüzde 15 artış gerçekleştirdik. 50 bin misafiri yurtdışına götürdük. 75 bin Türk’ü cruise operasyonlarıyla tanıştırdık. Etstur gemisi 2015 yılında da Yunan adalarına gidecek.

SEÇİMLER HAZİRAN YERİNE NİSANDA OLSUN


Etstur erken rezervasyon payı bir önceki yıl yüzde 47 idi. Geçen yıl yüzde 45 oldu. Bu yıl genel seçimler haziranda değil de nisan ayında olursa çok daha faydalı olur. Çok büyük bir kitle bu dönemde tatile çıkıyor. Umarız erkene alınır. Bizim bu yıl erken rezervasyon için hedefimiz bu payı yüzde 65’e yükseltmek.

YÜZDE 94’E VARAN SİGORTA ORANI


Erken rezervasyonda yüzde 94’e varan sigorta oranı var. İptal oranları yüzde 7’ler civarında.. Sigorta yaptırmayanlar ise balayı çiftleri ve emekliler.. Tatil taksitleri 12’den 9’a düştü. Ancak çok büyük bir etkilenme olmadı.

ERKEN REZERVASYONDA YÜZDE 45’E VARAN İNDİRİM

Erken rezervasyon büyük indirim oranlarıyla başlıyor. 19 Kasım’da başlayan erken rezervasyon kampanyası 30 Nisan 2015’e kadar devam edecek. Kampanyamız yüzde 45’e varan indirim ile başlarken her ay yüzde 5 oranında düşerek devam edecek.

TATİL FOTOĞRAFINI ÇEK, HAYALİNDEKİ TATİLİ YAKALA


Bu yıl erken rezervasyonda bir kampanya başlattık. Bu kampanya tatili seven herkesi kapsayan bir kampanya.. Eskiden tatilde çektikleri fotoğrafları misafirler bize gönderecek. Jürinin seçtiği her ay üç kişiyi hayalindeki tatile göndereceğiz. Birinci olan misafirimize özel jetle tatile göndereceğiz. Türkiye’de ilk kez erken rezervasyon yarışması yapılacak. Umarız başarıya ulaşacaktır.”

ETSTUR’UN YARIŞMASI NASIL OLACAK?

Instagram’da “#kesketatilolsa” ve “#etstur” etiketleriyle paylaşılan en güzel tatil fotoğraflarının değerlendirileceği yarışmayla gerçek tatilcileri arayan Etstur, 5 ay süresince özel jet ve helikopterler ile ulaşımın dahil olduğu birbirinden özel tatil paketleri veriyor.

Yarışma süresince toplam 15 kişiye tatil hediye edilecek. Tek yapmanız gereken, Yarışma jürisini seyahat düşkünü ve gezgin bir tatilci olduğunuza ikna etmek. Başvuru formu ve kampanya katılım koşulları  kesketatilolsa.etstur.com sitesinde…

Etstur’un 2015 Büyüme hedefi ve yolcu sayısı:


Yüzde 15’lik büyüme hedefi

880 milyon TL ciro,

814 bin misafir

2014 Ciro:  Etstur 766.000.000 TL 

Tatil Paketlerine Erken Rezervasyon Sigortası Ekleten Misafir Oranı: %94

2014 Erken rezervasyonun Toplam Dört Döneminde En Çok Tercih Edilen Bölgeler: Fethiye %131, Didim % 45, Kuşadası %26, Bodrum %25, Lara/Kundu %20, Belek %18, Side %17.



Bu Haber 19.11.2014 - 11:37:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.