Erdoğan ve Ruhani görüşmesinden Alanya-Gazipaşa müjdesi çıktı

Erdoğan ve Ruhani görüşmesinden Alanya-Gazipaşa müjdesi çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ali Ruhani görüşmesinde Alanya-Gazipaşa müjdesi çıktı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'da İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani´yi ağırladığı Yüksek Düzeyli İş Birliği Zirvesi´nde (YDİK) konuşulan önemli konular arasında Antalya ve turizm de vardı.

İKİ LİDER UÇUŞLAR İÇİN PRENSİPTE ANLAŞTI

My Gazete'den Emre Gündoğdu'nun haberine göre, Dışişleri Bakanı ve AKP Antalya milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani arasında, İran'dan Alanya-Gazipaşa Havalima'na doğrudan uçuşların başlaması konusu da prensipte anlaşmaya varıldığı bildirildi.
 
İran'dan doğrudan uçuşların kısa süre içinde başlaması bekleniyor. Daha önce İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif'in, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinde de Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na İran'dan doğrudan uçuşların başlaması konusu gündeme gelmiş, Çavuşoğlu-Zarif görüşmesinin ardından doğrudan uçuşların başlayacağı müjdesi verilmişti.Bu kez iki devletin zirvesi, Erdoğan-Ruhani görüşmesinde aynı konunun masada olması, Alanya-Gazipaşa Havalaanı için yeni bir müjde olarak değerlendiriliyor. Çok yakında uçuşların başlamasının beklendiği bu haber Rusya krizi ve Avrupa satışlarının düşmesi ile can çekişen Antalya turizmi için iyi haber olarak kayda geçti. 


Bu Haber 17.04.2016 - 07:17:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.