Dört yıldır süren 'İyon Yolu' projesinde parkur işaretleme aşamasına geçildi

Dört yıldır süren 'İyon Yolu' projesinde parkur işaretleme aşamasına geçildi
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Turizm Araştırmaları Çalışma Grubu'nun 4 yıldır üzerinde çalıştığı, 12 İyon kentinden 10'unu birbirine bağlayacak olan tematik yolda, parkur işaretleme aşamasına gelindi. Projenin, bölgenin turizm talebini artırması ve yeni bir turizm profili oluşmasını sağlaması hedefleniyor.


Gerçek Gündem Gazetesi'nin haberine göre, DEÜ Turizm Araştırmaları Çalışma Grubu tarihteki 12 İyon kentini birbirine bağlayacak "yol" için çalışmalarına devam ediyor. İzmir'in tanıtımına katkı ve yerelde kalkınma hedefleri doğrultusunda çalışmalar yürüten DEÜ 10 antik İyon kenti; Fokai, Klazomenai, Teos, Lebedos, Kolophpn, Ephesus, Erythrai, Miletos, Dydim ve Myos'u birbirine bağlayarak İyon Yolu'na yeniden hayat verecek. 
 
BÖLGENİN TURİZM TALEBİNİ ARTIRACAK
 
Yerli ve yabancı turistler arasında uluslararası üne sahip Likya yolu, Karia yolu ve Frig Yolu ile birlikte İyon Yolu kültür, tarih ve doğaseverler için vazgeçilmez bir parkur olarak Ege Bölgesi'nin turizm talebini arttıracak. İlk aşamada 127 kilometre uzunluğundaki Klazomenia, Teos, Lebedos, Kolophon, Ephesus parkurunda işaretleme çalışmaları başlayacak olan İyon Yolu'nun parkur bilgileri kapsamında; toplam mesafe, su kaynak durumu, konaklama bilgileri, mola noktaları, seyir yerleri, kamp alanları, yemek ve alışveriş olanakları, parkur zorluk dereceleri, zemin özellikleri ve parkur koordinatları ile ilgili bilgilerin yer aldığı kitap, harita ve broşür hazırlıkları devam ediyor.

Bölgedeki 12 İyon kentinden 10'unu birbirine bağlayacak olan İyon Yolu'nda parkur işaretleme aşamasına gelindiğini anlatan Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Alp Timur, 12 İyon kentinden Yunanistan'da olan Sakız ve Sisam adaları hariç Fokai, Klazomenai, Teos, Erithrai, Lebedos, Kolophon, Ephesus, Miletos, Dydim, Myos'u birbirine bağlayan İyonYolu'nun doğaseverler ve trekking yapanlar için harika bir parkur özelliğinde olduğunu ifade etti.
 
MOBİL REHBER
 
Saha çalışmalarının sonucunda belirlenen rotalar uluslararası standartlarda işaretlenerek, yönlendirici tabela ve bilgilendirici levhalarla donatılacak. Hazırlanacak el kitabı, haritalar ve web sayfasında yolun tanıtımı yapılırken, hazırlanacak mobil rehber uygulamasıyla da rotayı kullanmak isteyenlere online bilgilendirme hizmet sunulacak.
 
BÖLGEDE YENİ BİR TURİZM PROFİLİ OLUŞMASINA KATKI SAĞLAYACAK
 
İyon Yolu, dünyada alternatif turizm odaklı çalışmalar arasında olan doğa sporları temeline dayanması nedeniyle, bölgede yeni bir turizm profili oluşmasına da olanak sağlayacak. Proje, hazırlanacak kamp ve rekreasyon alanlarıyla da İzmirlilere günübirlik doğaya kaçış imkanı yaratacak.
 
BÖLGE HALKINA EK GELİR
 
Rotanın geçtiği köylerde kamp alanları, pansiyonculuk ve günübirlik hizmetler için küçük aile işletmelerinin kurulması desteklenerek köylüye yeni iş alanı ve ek gelir sağlanması hedefleniyor
 


Bu Haber 20.06.2015 - 09:24:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.