Bu tanıtım parayla yapılamaz: CNN muhabirinden İstanbul'a aşk mektubu

Bu tanıtım parayla yapılamaz: CNN muhabirinden İstanbul'a aşk mektubu
CNN Int'in Türkiye'deki Ortadoğu ve Asya muhabiri Ivan Watson, 12 yıl yaşadığı İstanbul için bir aşk mektubu kaleme aldı. CNN'in seyahat sayfasının ilk sırasında yayınlanan mektup ve video, İstanbul için, 'Para verseniz böyle tanıtım yaptıramazsınız' dedirtiyor.


TurizmGüncel

Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümü protestolarını izlemek için Taksim civarına giden ve burada canlı yayında iken polis tarafından gözaltına alınan CNN INT'in Türkiye'deki Ortadoğu ve Asya muhabiri Ivan Watson, olayın ardından Türkiye'den ayrılmıştı. Türkiye'den ayrılmadan önce kaleme aldığı ve İstanbul aşkını anlattığı makale, CNN'in seyahat bölümünde yayınlanıyor. Mektupta yer alan videoda Ivan Watson, İstanbul'un güzelliğini, tarihi mekanlarını tanıtıyor, bu şehre nasıl aşık olduğunu anlatıyor.



BAŞBAKAN ERDOĞAN AJANLIKLA SUÇLAMIŞTI

12 yıldır İstanbul'da yaşayan Ivan Watson, Başbakan Erdoğan'ın kendisi için kullandığı “CNN’in dalkavuğu bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bunlar ajan” ifadesinin ardından CNN International yetkilileriyle birlikte Türkiye'yi terk etme kararı almıştı. Kendisine yöneltilen 'ajan' iddialarına twitter hesabından 'absürd iddialar' şeklinde yanıt veren Watson, şu anda kanalın Hong Kong muhabirliğini yapıyor.

İSTANBUL'A İLK GÖRÜŞTE AŞIK OLDUM

Bu kente olan aşkım 12 yıl önce havalimanından taksiyle şehre geldiğim anda filizlendi. Sarı taksi sahil kenarından şehre doğru giderken, gözlerim sağda Marmara Denizi'nin pırıl pırıl mavi sularına ve solda bin yıllık Bizans surlarına çevrildi.

VURULDUM

Coğrafya ve tarihin bu kadar güzel bir kombinasyon oluşturduğu başka bir yer görmedim. Hemen fark ettim ki, bu şehir bana yıllarca ev sahipliği yapacak. Elbette bu şehrin büyüsü, kubbeler, minareler, Bizans ve Osmanlı mirasından ibaret değil; İstanbul, içinde kentsel enerji kaynayan bir kazan aynı zamanda: Gürültülü, anarşik ve alışılmadık. Tıpkı cehennem gibi...


Beyoğlu, kentin Avrupa yakasında bulunan ilçe ve aynı zamanda yaşadığım yer. Çevresinde konsolsluklar ve Gayrimüslimler tarafından inşa edilmiş muhteşem binalar var. Savaş sonrasının ayrımcı politikalarından dolayı buradaki Rumların neredeyse tamamı İstanbul'u terk etmiş.

EKLEKTİK KARIŞIM

2002 yılında Beyoğlu'na ilk geldiğimde Beyoğlu binaları, halıcılar, barlar, kitapçılar ve ikinci el ev eşyası satan dükkanların işgal ettiği eklektik bir yapıya sahipti. Bankalar caddesi denilen yerde bulunan Osmanlı'nın finans binaları ise, artık elektrikçiler tarafından kullanılıyor...

Ivan Watson mektubunda İstanbul'un pek çok tarihi mekanını, yaşadığı yeri, kentin kültürünü ve insanını anlatıyor. Koşarak bir İstanbul turu atan Watson, Taksim'e vardığında buranın ne muhteşem bir meydan olduğunu belirtiyor. Çiçek Pasajı'ndan Galata Köprüsü'ne, camilerden surlara kadar İstanbul'a ait onlarca değere videoda yer veriliyor...

YAZININ TAMAMI VE VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ...



Bu Haber 21.07.2014 - 15:20:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.