Biblio Globus Tez Tour'u alacak mı, bu yıl Türkiye'ye kaç turist getirecek?

Biblio Globus Tez Tour'u alacak mı, bu yıl Türkiye'ye kaç turist getirecek?
Rusya'nın önde gelen tur operatörlerinden Biblio Globus'un İş Geliştirme Direktörü Alexey Zavilin, Rusya pazarının durumu, bu yıl Türkiye'ye getirmeyi planladıkları yolcu sayısı ve Tez Tour'u satın alacaklarına dair iddiaları TurizmGüncel'e değerlendirdi.


Savaş Daş - TurizmGüncel

Ruble'nin değer kaybından dolayı talepte ciddi düşüşler yaşandığını belirten Alexey Zavilin, ancak düşüşün tek nedeninin bu olmadığını kaydetti. Zavilin, "Rusya'da erken rezervasyonun mantığı ile ilgili de sorunlar var. Erken rezervasyonla tatilini satın alan insanlar, aynı tatili son dakikada daha ucuza satın alanları gördükçe erken rezervasyona olan ilgilerini kaybediyorlar. Bunun da ciddi bir problem olduğunu görmek gerekiyor." dedi.

YÜZDE 20 OLAN EB'LER, SON DAKİKADA YÜZDE 30'A ÇIKIYOR

Her şeye rağmen iyimser olduklarını ve durumun değişeceğini düşündüklerini kaydeden Zavilin, "Şu anda otelciler erken rezervasyon fiyatlarıyla piyasadalar. Erken rezervasyon dönemi kapandığında, bu sefer herkes son dakika fiyatlarını çıkmaya başlayacak. Çünkü erken rezervasyon döneminde yüzde 20 indirimli olan fiyatlar, bakıyorsunuz son dakika satışlarında yüzde 30 indirime dönüşmüş. Tur operatörleri ve acenteler, 'Fiyatlar son dakikada daha büyük düşüş gösterecekse, neden şimdi satayım' düşüncesi içine giriyor. Ancak erken rezervasyon dönemi kapandığında tur operatörlerinin daha agresif bir şekilde pazara yükleneceğini düşünüyorum." yorumunu yaptı.

Peki şu anda Rusya'da en çok talep gören destinasyonlar hangileri? Alexey Zavilin, bu sorumuza şu yanıtı veriyor:

EN BÜYÜK TALEBİ BU ÜÇ DESTİNASYON GÖRÜYOR

"Doğrusunu söylemek gerekirse Rusya'da şu anda en popüler destinasyon Mısır. İkinci sırada ise Rusya'nın kendisi geliyor. Ruble'nin değer kaybetmesi ile birlikte Rusya içindeki destinasyonlara olan ilgi arttı. Üçüncü sırada ise Kıbrıs yer alıyor. Bunun nedeni ise Euro'nun dolar karşısında değer kaybetmesi. Benzer durum İspanya ve Yunanistan için de geçerli. Çünkü Euro kullanan ülkelerde fiyatların sabit kalması bile dolarla satış yapan destinasyonlara karşı bir avantaj sağlıyor."

BU YIL TÜRKİYE'YE GİDEN RUS SAYISI 3 MİLYON OLUR

Nisan ortasından itibaren Türkiye talebinin artacağını kaydeden Zavilin, hem otelcilerin, hem de tur operatörlerinin erken rezervasyon sezonunun kapanarak son dakika satışlarının başlamasına odaklandığını ifade ediyor. Zavilin, “Nisan ayının ortasında itibaren hem hava yolu şirketleri, hem de Türk otelciler özel fiyatlar çıkacaklar. Bu da talebi ciddi şekilde tetikleyecek. Ancak geçen yılki ziyaretçi sayılarına ulaşılması mümkün değil. Geçen yıl 4 milyon civarında olan Rus turist sayısının bu yıl 3 milyon civarında olacağını düşünüyorum. Elbette bu bir düşüş ancak, koşulları göz önüne alırsanız o kadar da dramatik bir düşüş değil” değerlendirmesini yaptı.


TÜRKİYE'YE 250 BİN YOLCU PLANLADIK ANCAK...

Biz Biblio Globus olarak bu yılki kapasitelerini yüzde 30 oranında düşürdüklerini kaydeden Zavilin, "Ancak, partnerimiz Transaero sayesinde talebin seyrine göre bu kapasiteyi aşağı veya yukarı çekebilecek esneklikteyiz. Bu yıl Türkiye'ye 250 bin yolcu götürmeyi planlıyoruz. Ancak bu bizim ilk planımız; daha önce de belirttiğim gibi, talebin durumuna göre bu sayılar artabilir veya azabilir." açıklamasında bulundu.

Alexey Zavilin, Biblio Globus'un Tez Tour'u satın alacağı iddiaları ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

TEZ TOUR'U SATIN ALACAĞIMIZ HABERLERİ DEDİKODUDAN İBARET

"Hem Tez Tour'un, hem de Biblio Globus'un Türkiye'de Kilit Grubu ile partnerlik anlaşması imzaladığı bir sır değil. Bununla birlikte Tez Tour ile işbirliğimizi geliştirmek istediğimiz de bir gerçek. Ancak Tez Tour'u satın alacağımız, ya da birleşeceğimiz şeklindeki haberler tamamen dedikodudan ibaret. Tez Tour pazarda bizim rakibimiz ve şu anda onunla rekabet halindeyiz. Zaten böyle bir girişim için hiç de doğru bir zaman değil."



Bu Haber 05.04.2015 - 12:44:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • turist 15.05.2015 - 09:44

    tezde ve bıbloda Operasyonu yansanayi turızmcılere teslım eder olmuslar

  • Turizmciyiz 15.04.2015 - 09:45

    Nasıl bir alışveriş oluyor kimse anlamıyor, yurtiçi ve dışında sürekli kan kaybediyor Tez ve Türkiye imajı, alavere dalavere ile yurtdışı ofisler kilite bağlandı incoming yapıyoruz ayağına ama sözde rakipler nasıl oluyorsa, Alkanın borçlarıda havada kaldı olan yine otelcilere oldu, Allah bu tip dolandırıcıları ıslah etsin sektörümüzden uzak tutsun inşallah...

  • Profesyonel gözcü 10.04.2015 - 01:45

    Umarım herkes için iyi olur ..

  • turist 08.04.2015 - 07:56

    Ağzı olan konuşmaya devam ediyor...TEZ 20062014 her sezon en az 850.000 turist getiren bir firmadır...Geldiği nokta budur.Kaplan BeyBahsi geçen konunun sebebi operasyon değildir.Bunun böyle olduğunu da TEZ ofisinde sadece 1 sezon geçirmiş her insan çok iyi bilir.

  • HE HE YEDİK 08.04.2015 - 05:23

    Tez ofiste her yer kilitçi doldu. alkan çalışanlarının yerlerini aldı. bene işten çıkarıldım. niye tüm görevi üstleniniz o zaman. insan rakibin işini yaparmı.

  • KAPLAN 06.04.2015 - 06:30

    TEZZ ARKADAŞ ÇOK HAKLI 10 YILLIK OPERASYONCULAR İLE TEZ GELDİĞİ NOKTA ÇOK TEZ OLMUŞ :)

  • tezzz 05.04.2015 - 07:17

    o yüzden şimdi antalya tez ofisde operasyona biblio çöktü demi? Zaten biblio o kafayla sezon sonunda keni çöker. Acemi operasyoncuları, 10 yıllık operasyonculara değiştiler. Saflar...))

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.