Alanya turizm ve sanat festivali başladı

Alanya turizm ve sanat festivali başladı
Alanya Belediyesi’nin bu yıl 16’ncısını organize ettiği Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali, Yörük Göçü’nün canlandırıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. Alanya halkının yoğun ilgi gösterdiği festival renkli görüntülere sahne oldu.

Alanya turizm ve sanat festivali başladı
Alanya turizm ve sanat festivali başladı
Alanya turizm ve sanat festivali başladı
Alanya turizm ve sanat festivali başladı

Atatürk Anıtı önünde başlayan festivale MHP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Günal ve Mevlüt Karakaya, AKP Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
ALANYA HALKI BÜYÜK COŞKUYA ORTAK OLDU

Atatürk Anıtı önünden dualarla başlayan Yörük Göçü ve kortej yürüyüşüne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yörük Göçü ve kortej yürüyüşü yol boyunca renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce vatandaşın katıldığı büyük yürüyüş, Rıhtım Şelale Meydanı’nda Antalya Devlet Opera ve Balesi Solistleri ve Orkestrası’nın verdiği konserle devam etti.


 
“DOLU DOLU ÜÇ GÜN GEÇECEK”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, festivalin açılış konuşmasında şunları kaydetti:

“Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivalimiz, kardeş şehirlerimizden gelen konuklarımızın katılımıyla, Alanya’nın dışa açılan penceresi ve dünya kültürlerinin buluşma adresidir. Bölgenin en büyük kültür-sanat festivali olan Uluslararası Turizm ve Sanat Festivalimizde ilçemizde yaşayan insanlarımızın ve misafirlerimizin, birbirinden ünlü sanatçılarımızın konserleri ve çeşitli etkinliklerle dolu dolu üç gün yaşayacaklarına inanıyorum. Festivalimizin düzenlenmesinde emeği geçen sivil toplum örgütlerine, Belediye personelimize ve sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum.”
 
ÜNLÜLER AKIN ETTİ

Turizm ve Sanat Festivali’nin ilk gününde sahne alan pop müziğin kraliçesi Demet Akalın, şarkılarıyla Alanya’yı salladı. Festivalin diğer iki gününde sırasıyla Şebnem Ferah ve Serdar Ortaç da sahne alacak.

 



Bu Haber 29.05.2016 - 15:25:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.