300 kişilik grup sopa ve demir çubuklarla otele saldırdı

300 kişilik grup sopa ve demir çubuklarla otele saldırdı
Türkiye'nin turizm bölgelerinden Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan bölgesinde bir oteli basan eli sopalı ve demir çubuklu kalabalık otelin altını üstüne getirdi.


Bazı gençlerin otelin restoranına alınmaması nedeniyle başladığı iddia edilen olayda üç katlı otelin restoranı ve bazı bölümleri yerle bir edildi. Otele saldırıda bulunan gruptan bazı kişiler otel sahibinin "Buraya Türkler giremez" diyerek kendilerini içeri almadığını iddia ettiler. Olayın ne şekilde ortaya çıktığı ise polis tarafından yapılacak soruşturmanın ardndan açıklığa kavuşacak.
 
Olayı haber alan Dalyan Jandarma Karakol Komutanlığına bağlı ekipler mekana gelip olaya müdahale ederken, olayı duyan vatandaşların ve grup yakınlarının çoğalması üzerine ekipler takviye kuvvet istedi. Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı, Muğla İl Jandarma Alay Komutanlığı, Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Dalaman Havalimanından Polis ekipleri Dalyan’a geldi. Zaman zaman jandarmanın havaya ateş ettiği olaylarda, otele girmek isteyen kalabalık güçlükle önlenirken, öfkeli kalabalığa dağılmaları için uyarı yapıldı.
 
Kaymakam Mustafa Gürdal, Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Cumali Tosun ve İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı, kavga eden iki grubun arasında girerek olayların daha da büyümemesi için tarafları ikna etmeye çalıştı. Jandarma havaya ateş ederek grubu dağıtmaya çalıştı. Otelin etrafını güvenlik çemberine alan jandarma, grubun otele girmesine izin vermedi.
 
Olayda hafif şekilde yaralandığı belirtilen ancak kimlikleri öğrenilemeyen 3 kişi hastaneye kaldırılırken, olayla ilgili ilk aşamada yaklaşık 20 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Beldede halen gergin bir bekleyiş devam ediyor. olayların yeniden patlak vermemesi için Kaymakam Mustafa Gürdal, Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Cumali Tosun ve İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı da ikna girişimlerini sürdürüyor.
 


Bu Haber 02.08.2012 - 09:40:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • mehmet celik 04.08.2012 - 11:05

    ben dalyanda yasıyorum gercekten olayların neden cıktıgını cok iyi biliyorum restorantı calıstıranlar kürt kökenli vatandaşlar her halde durup dururken restorant basılmaz,bir sebebi vardır,yazıldıgı gibi restorantta molotof kokteylinin ne işi var işin işinde iş var, türkler giremez yanlış sebebi bambaşka kemikleri kırılan bir bayan ve kulağı kesilen bayanın oğluna bir sorulsun o zaman sebebi net bir sekilde anlasılır

  • turizmci 03.08.2012 - 09:20

    yalniz restoran sahibinin ust kata kactiktan sonra kalabaligin uzerine molotof kokteyli atmasi cok ilgincime gitti.. hangi restoran sahibi, isyerinde molotof kokteyli hazir bulundurur ki?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.