Yeni havalimanında bugün: 'Büyük taşınma'dan da vazgeçildi

Yeni havalimanında bugün: 'Büyük taşınma'dan da vazgeçildi

18 Aralık'ta yapılan toplantıda, Atatürk Havalimanı'nın İstanbul Havalimanı'na taşınması 2019 yılının mart ayına ertelenirken, daha önce açıklanan 'Büyük taşınma'da da vazgeçildiği, taşınma işleminin kademeli olarak yapılacağı belirtildi.


AHL'nin 31 Aralık'ta gerçekleşmesi planlanan taşınma planının 2019 yılının mart ayına ertelenmesinin ardından, şimdi de daha önce açıklanan 'büyük taşınma'dan vazgeçildiği belirtildi.

Hürriyet'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, Atatürk Havalimanı'nın İstanbul Havalimanı'na taşınması kademeli olarak gerçekleşecek.

Bakan Cahit Turhan’ın yanı sıra DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Önal, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ile İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA üst düzey yetkilileri katıldığı toplantıda hem bakanlık yetkilileri hem de havayolu şirketi yetkilileri, hava koşullarının taşınmayı olumsuz yönde etkileyebileceği değerlendirmesinde bulundu.

BAKAN, 'KADEMELİ TAŞINMA' İÇİN TALİMAT VERDİ

Havayolu şirketleri yetkilileri, tek seferde yapılacak taşınma işleminin teknik sistemlerle ilgili aksamalara da yol açabileceğini, bu yüzden taşınmanın kademeli bir şekilde yürütülmesini istediler. Turhan, taşınma işleminin marta ertelenmesi taleplerini kabul ederken, kademeli taşınma süreci için planlama talimat verdi.


Bu Haber 20.12.2018 - 09:55:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.