Yargıtay; Habur, Erzincan ve Erzurum'daki "yargıyı yıpratan" tahkikatları incelemeye aldı


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, “yargının siyasi güçlerin etkisi  altında bulunup bulunmadığının, bireyi kamu gücünden koruyan hukuk kurallarının  uygulanıp uygulanmadığının tespiti için; Habur, Erzincan ve Erzurum adli yargı  çevrelerinde yargıyı yıpratan, yargıya olan güveni sarsan adli tahkikatların  incelemeye alındığını” bildirdi.     

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, demokrasi  ve hukuk devletinin korunmasının; kuvvetler ayrılığı, hukuk devleti ve temel  insan hak ve özgürlüklerinin güvencesi olan yargı bağımsızlığına bağlı olduğunun  altı çizilerek, şunlar kaydedildi:

“Yargının siyasi güçlerin etkisi altında bulunup bulunmadığının, bireyi  kamu gücünden koruyan hukuk kurallarının uygulanıp uygulanmadığının tespiti,  dolayısıyla demokrasi ve hukuk devletinin korunup yerine getirilmesi için  Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca Habur, Erzincan ve Erzurum adli yargı  çevrelerinde yargıyı yıpratan, yargıya olan güveni sarsan adli tahkikatlar  incelemeye alınmıştır.

Yüce Atatürk'ün gerçekleştirdiği laik, demokratik ve hukuk devleti olan  Türkiye Cumhuriyetinin kazanımlarını ve kuruluş felsefesini, Cumhuriyet  savcılarının hiçbir etki altında kalmadan, suç ayrımı yapılmadan ve suçlunun  siyasi görüşleri gözetilmeden etkin bir biçimde korumaya devam edeceği, kamu  düzeni ve güvenliğini sağlayacağı Türk halkına saygı ile duyurulur.”

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, dün makam odası ve lojmanı dün 6 saat süren aramadan sonra gözaltına alınıp Erzurum’a nakledilmişti. Cihaner sorgusunun ardından bu sabah tutuklanarak cezaevine konuldu. Cihaner, “Ergenekon terör örgütüne üye olmak, resmi evrakta sahtecilik, iftira ve tehdit” suçlarından tutuklandı.

GERÇEKER:  ARKADAŞLARLA DEĞERLENDİRECEĞİZ

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Erzincan  Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklanması konusunda, Yargıtay'daki  mesai arkadaşlarıyla konuştuktan sonra değerlendirme yapacaklarını söyledi.

Gerçeker, yurtdışından yeni geldiğini belirterek, “Bakacağım,  arkadaşlarla konuşacağız. Ondan sonra bir değerlendirme yapacağız. Şimdi sizlere  söyleyecek bir şeyim yok” dedi.

 
 
 
 



Bu Haber 17.02.2010 - 12:50:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.