‘Türkiye’ye 350 bin yolcu planladık, Ege’den Antalya’ya kayma var’

‘Türkiye’ye 350 bin yolcu planladık, Ege’den Antalya’ya kayma var’

MTS Globe Genel Müdürü Münci Karakaya, Jet2’nun 2019 planlamaları ile ilgili TurizmGüncel’e bilgi verdi. Jet2’nun 2019 için Türkiye’ye 350 bin paket tur planladığını açıklayan Karakaya, İngiltere pazarında uzun süredir Ege’den Antalya’ya bir kayma olduğuna da dikkat çekti.


Yelda Karaca-TurizmGüncel-Londra

İngiltere pazarında yüzdesel olarak geçen yılki artışların yakalanmasının mümkün olmadığını söyleyen Münci Karakaya, ‘’Jet2 2017’de 66 bin olan Türkiye yolcu sayısını 2018’de 215 bine çıkardı. Yüzdesel olarak geçen yılki kadar artış göstermeyeceğiz ama rakamsal olarak geçen yılki büyümeyi aşacağız. 2019 için planladığımız paket tur sayısı 350 bin civarında.’’ dedi.

’’ERKEN REZERVASYON SAYIMIZ 90 BİNE ULAŞTI’’

İngiltere pazarında erken rezervasyonların da çok iyi gittiğini ifade eden Karakaya, ‘’Şu anda 2019 sezonuna dönük ön rezervasyonlarımız 2017’deki toplam yolcu sayımızı aşmış durumda. 2017’de toplam 66 bin yolcu getirdik. Oysa şu ana kadarki 2019 erken rezervasyonlarımızın sayısı 90 bini aştı.’’ bilgisini paylaştı.

‘’UZUN SÜREDİR EGE’DEN ANTALYA’YA KAYMA VAR’’

İngiltere pazarında bütçe olarak en büyük gelişimimizi Antalya’da Belek ve Kundu bölgesinde gösteriyoruz. Buralarda önemli ölçüde güçleniyoruz. Buralara gelen müşteri kalitesinde de ciddi bir artış var.’’ diyen Münci Karakaya, İngiltere pazarında Ege’den Antalya’ya doğru bir kayma olduğunu da ifade etti. Karakaya, ‘’Bu kaymanın gelecek seneden itibaren tekrar dengeleneceğini düşünüyorum. Çünkü Ege bölgesi bu duruma fiyatlarla reaksiyon gösterecektir. Bu neticesinde Ege’den Antalya’ya kayma azalacak ama Antalya İngiltere pazarında büyüme devam edecek.’’ şeklinde konuştu.

‘’İNGİLTERE ANTALYA İÇİN ÜÇÜNCÜ ANA PAZAR OALBİLİR’’

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı’nın dile getirdiği ‘İngiltere Antalya için 3. ana pazar (Almanya ve Rusya ile beraber) olabilir’ görüşüne katıldığını dile getiren Karakaya, ‘’İngiltere’nin 3. ana pazar olması için yapılması gereken şeyleri bakan bey de güzel bir şekilde açıkladı. Toplam kaliteyi yükseltmemiz lazım. Antalya’ya giden müşteri, Antalya’dan ziyade otele gidiyor. Otellerin kalitesi güzel ama Antalya’nın bir destinasyon olarak gelişmesi lazım.Kışın Antalya’ya müşteri götürdük, ne yapacağız, müşteriyi nereye götüreceğiz. Onun için kent ölçeğinde bir şeyler yapmak lazım.’’ değerlendirmesinde bulundu.



Bu Haber 06.11.2018 - 20:29:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.