Türkiye ve Panama arasında turizm işbirliği

Türkiye ve Panama arasında turizm işbirliği

Türkiye ve Panama Cumhuriyeti arasında turizm işbirliği anlaşması yapıldı.


Türkiye ve Panama Cumhuriyeti arasında yapılan turizm işbirliği anlaşması Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

5 yıl yürürlükte olacak anlaşma kapsamında iki ülke, turizm sektöründe yatırım ve girişimleri teşvik etmek amacıyla, ülkelerinde turizm alanında faaliyet gösteren profesyonellerin ve diğer organların, kurumların ve veya kuruluşların faaliyetlerini ve gayretlerini geliştirecek, destekleyecek ve potansiyel yatırımcıları bilgilendirecek.

Öte yandan Türkiye ve Panama, seyahat yazarları, gazeteciler, film ekipleri, tur operatörleri, havayolu temsilcileri ve kanaat önderleri için tanıtım gezileri düzenleyerek turizm pazarlaması konusunda işbirliği yapacak. Her iki ülkedeki turizm potansiyellerini ve destinasyonları tanıtan festival ve etkinliklere iştirak edilecek. Ayrıca her iki ülkede seyahat sektöründe çalışan personele yönelik çalıştaylar ve eğitim turları düzenlenecek.

Öte yandan iki ülke, turizmle ilgili tüm alanlarda değişim programları düzenlenmesini kolaylaştıracak ve destekleyecek.

Anlaşma kapsamında ülkeler, turizm eğitimi alanında bilgi alışverişinde bulunacak, mesleki turizm eğitimi alanında uzman kişilerin deneyimlerinden yararlanacak, turizm sektöründe konaklama ve yeme-içme işletmelerinde çalışan personele yönelik mesleki turizm eğitim programları konularında işbirliği yapacak. 

Anlaşmaya göre, Türkiye ve Panama kendi iç hukukları çerçevesinde turizm alanında bilgi ve istatistiksel veri değişiminde bulunacak.

Ayrıca iki ülke turizm tesislerinin niteliğinin geliştirilmesi ve turizm işletmelerinin standardizasyonu konularında deneyimlerini paylaşacak.

Anlaşma kapsamında Türkiye ve Panama arasında Turizm Karma Komisyonu kurulacak ve bu komisyon toplantıları diplomatik kanallar aracılığıyla karşılıklı olarak üzerinde mutabık kalınacak bir tarihte iki yılda bir dönüşümlü şekilde gerçekleştirilecek.



Bu Haber 25.04.2023 - 09:11:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.