Türk otelciler ekim ayında Rusya'da fiyatları aşağıya çekti

Türk otelciler ekim ayında Rusya'da fiyatları aşağıya çekti
Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) tarafından yapılan açıklamada, ekim ayı itibariyle Rusya'da Türkiye tatili fiyatlarının yüzde 30-50 arasında düştüğü belirtildi.


Yaz aylarında Rusya pazarında yüksek fiyatlala satış yapan Türk otelciler, düşük sezona geçilmesiyle birlikte fiyatları da aşağıya çekti.

34 BİN RUBLEYE KADAR TÜRKİYE TATİLİ BULUNABİLİYOR

TürkRus'un Sputnik'ten aktardığı habere göre, havaların iyi igittiği ekim ayında Türkiye paket turlarının fiyatı yüzde 30-50 arasında düştü. Ekim ayı itibariyle iki kişi bir haftalık Türkiye tatili fiyatı 34 bin rubleye (450 euro) kadar geriledi.

Rus turistlerin kasım ayı tatilleri için tur satın almaya devam ettiği kaydedilen açıklamada, en çok plaj tatillerinin tercih edildiği ifade edildi.

RUSYA İKİNCİ SIRADA

Öte taraftan ATOR İcra Kurulu Başkanı Maya Lomidze’ye göre, bu yaz tur satışlarında Rusya ilk kez Türkiye’den sonra ikinci sırada yer aldı. Rusya içinde 2 buçuk milyon civarı tur satışı yapıldı.
 
Bu yaz tur satışlarında ilk kez Rusya'yı sadece Türkiye geçtiğini söyleyen Lomidze; Türkiye, Rusya, Yunanistan, İspanya, Kıbrıs, Tunus, Bulgaristan, Tayland, Dominik Cumhuriyeti ve Hırvatistan'ın Rus turistler arasında lider konumdaki ülkeler olduğunu ifade etti.

Lomidze "Rusya'nın ikinci sırada yer alması yılın atılımı sayılabilir. Daha önce Rusya satışların yüzde 10-15'ini kapsıyordu ve 6. sıradaydı. Bu yıl 2.5 milyondan fazla turist Rusya içi turlardan faydalandı. Bu da Türkiye'den sonra 2. sırada yer almasını sağladı" dedi.

SOÇİ TÜRKİYE KAŞISINDA KAYBETMEYE BAŞLADI

Lomidze, Kırım'ın en uygun tatil noktası olduğunu, Soçi, Anapa ve Gelencik bölgelerinin tercih edilen diğer noktalardan olduğunu ifade etti.

Lomidze, Soçi'nin bu yıl çok düşük fiyatlar veren Türkiye karşısında kaybetmeye başladığını kaydetti.


Bu Haber 03.10.2018 - 10:08:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.