Turizmciler topu Mehmet Nuri Ersoy’a attı

Turizmciler topu Mehmet Nuri Ersoy’a attı

Dün Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la görüşen turizmciler, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı yasa taslağında gerekli değişikliklerin yapılmasını istedi.


TurizmGüncel

Turizm kamuoyunda hem tartışma hem de eleştirilere neden olan Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yasası bugün TBMM’de görüşülüyor. Kanun TBMM’ye gelmeden önce Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la bir araya gelen otelciler, yasaya ilişkin itirazlarını hem sözlü hem de yazılı olarak Ersoy’a ilettiler.

Turizmcilerin Ersoy’a özetle, ‘’Bu işte sektörü siz temsil ediyorsunuz. Yani sektör size güveniyor. Yasayla ilgili olarak Meclis’te turizmcilerin haklarını savunacağınıza inanıyoruz. Bu, hem sektörün birlikte hareket edebilmesi hem de bakan olarak bundan sonra yapacağınız çalışmalarda sektörün desteğini alabilmeniz açısından son derece önemli. Çıkacak yasa, bir turizmci olarak sizi de etkileyecek.’’ mesajı verdiği belirtildi.

Yasanın kişileri veya dönemleri göz önüne alarak değil, yasal çerçevesi çok iyi çizilmiş bir şekilde çıkması gerektiğini Bakan Ersoy’a ileten turizmciler, Ersoy’un parlamentoda turizmclilerin hakkını savuncağına inandıklarını dile getirdiler.

Bakan Ersoy'un ise, yasada turizmcilerin itiraz ettiği noktalarla ilgili elinden geleni yapacağını söylediği öğrenildi.



Bu Haber 09.07.2019 - 09:22:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.