TURAD yaza Yeşilköy Festivali ile merhaba diyor

TURAD yaza Yeşilköy Festivali ile merhaba diyor
Sürdürülebilir turizmi destekleyerek turizm gelirlerini artırmak ve İstanbul’da yeni kentsel çekim merkezleri oluşturmak amacıyla projeler yürüten Turizm Araştırmaları Derneği (TURAD), Samatya Zil & Caz Festivali ve Tarihi Kadıköy Çarşısı Projelerinin ardından, bu yıl da Yeşilköy’de “Ayastefanos’tan Yeşilköy’e Etkinliği”ni gerçekleştiriyor.


 
Yüzyıllardır farklı kültürlerin bir arada yaşadığı, İstanbul mozaiğini yansıtan semtleri, kentin cazibe merkezleri haline getirebilmek için projeler gerçekleştiren TURAD, 2010 yılında Samatya’da  2012’de Kadıköy’de başlattığı girişimlerine, bu yıl Yeşilköy ile sürdürüyor. 
 
TURAD’ın, Turizm Gastronomi ve İşadamları Derneği  (TUGİD) iş birliği ile düzenlediği “Ayastefanos’tan Yeşilköy’e” etkinliği,  30-31 Mayıs 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 
 
TURAD Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Yücel : “Böyle kültürel bir projeyi uygulama nedenimiz; turizmi sadece ‘deniz, kum ve güneş’ üçlüsüne bağlı olarak yürütmenin  olanaksız olduğunu görmemiz. Kültürel turizminin önemine dikkat çekmek istiyoruz.  Yeşilköy’ü de Samatya gibi eski tarihi ve farklı kültürlerin bir arada yaşadığı özel bir örnek olması nedeniyle seçtik.” dedi.  
 
TURAD’ın bir gönüllü hareketi olduğuna değinen Yücel, destinasyon iletişiminin, kamu ve yerel yönetimlerin bir arada yer aldıkları bir hareket olduğunu belirtti ve “Kent içerisinde bu tür dokuların doğru projelerle öne çıkarılmasının İstanbul’un turizm ekonomisine olumlu katkı yapacağına inanıyoruz.’’ dedi. 
 
Unutulmaz “Nostaljik” Türk filmlerinin çekildiği, farklı kültür ve dinlere mensup insanların asırlardır bir arada yaşadığı; parkları, sahil şeridi, balık lokantaları ve şirin, küçük çarşısıyla bir zamanların ünlü balıkçı köyü olan Yeşilköy’ü, yerli ve yabancı turistler için daha çekici bir hale getirmeyi hedefleyen TURAD, bir dizi etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor.
 
Ayastefanos’tan günümüze uzanan zengin bir tarihe sahip olan Yeşilköy’de, Marina Meydanı’nda yapılacak etkinlikler, 30 Mayıs Perşembe akşamı saat 21.30’da Hakan Aysev ve Ümit Zileli ile Siyah Beyaz Yıllar - Türk Filmi Aşkları müzikli gösterisiyle başlayacak. 31 Mayıs Cuma günü ise saat 22.00’de Leman Sam aynı yerde bir konser verecek. İki gün sürecek tüm bu renkli etkinlikler, halka açık ve ücretsiz olarak izlenebilecek. 
 


Bu Haber 23.05.2013 - 11:34:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.