THY’de işten çıkarmayı Anayasa Mahkemesi çözecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, iş yavaşlatma eylemi nedeniyle kovulan 305 THY personeli konusunda şirket yönetimiyle yaptığı görüşmeden belirsizlik çıktı


Çelik, THY’nin açıklama yapmadığı görüşmeyle ilgili, “Arabulucu boyutuyla görüşmelerimizi sürdürüyoruz” derken, işten çıkarmalarla ilgili iki taraftan birisi olan sendika, kendilerine arabulucu gelmediğini açıkladı.
CHP’nin ise havada grev yasağını Anayasa Mahkemesi’ne götürme hazırlıklarını tamamladığı, başvurunun önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtildi. Hava-İş Başkanı Atilay Ayçin, Bakan Çelik’in kendisini aşan bir durum içinde olduğunu öne sürerek, “Dışarıdan müdahale var. Aklımıza Başbakan geldi” iddiasında bulundu. Ayçin, işten çıkarılan personel ile ilgili işe iade davalarını da açtıklarını dile getirdi.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise THY grevinde THY’ye diz çöktürmek isteyen rakiplerinin de etkisi olduğunu öne sürerek, “Bu durum düzelir mi bilmiyorum. Ben aracı olmayı düşünmüyorum, bana gelmeyin ben sizden bir şey istemiyorum” dedi.
 
İskoçya’ya uçacak

Bu arada THY, İskoçya’nın başkenti Edinburgh’a sefer başlatıyor. Böylece ünlü Loch Ness Gölü Canavarı, esrarlı kaleleri ve görkemli çayırlarıyla ünlü İskoçya THY’nin ve turizm meraklılarının menziline girmiş olacak. 


Bu Haber 21.06.2012 - 09:26:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.