Teletext Holidays ve Alpha Holidays rezervasyon almayı durdurdu

Teletext Holidays ve Alpha Holidays rezervasyon almayı durdurdu
İngiltere'de faaliyet gösteren Teletext Holidays ve Alpha Holidays, Travel Trust Association üyeliklerini kapattıkları için rezervasyon almayı durdurdu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Teletext Holidays ismiyle faaliyet gösteren Truly Travel LTD ve Alpharooms.com simiyle faaliyet gösteren Alpha Holidays, Travel Trust Association (İngiltere'de şirketlerin kurallara göre faaliyet gösterip göstermediğini denetleyen sektörel organ) üyeliklerini sonlandırdıklarını ve yeni rezervasyon almayacaklarını açıkladı.

Teletext’in rezervasyonları TTA Travel’a aktarıldı

Teletext Holidays'in web sitesinde yapılan açıklamada, "Teletext Holidays ismiyle faaliyet gösteren Truly Travel Ltd 29 Ekim itibariyle Travel Trust Association üyeliğini sonlandırmıştır ve artık yeni rezervasyon almayacaktır. Teletext Holidays'in tüm rezervasyonları yapılan yeni bir kontratlar ATOL Lisansı T7173 olan TTA Travel'a aktarılmıştır ve tatiller planlandığı şekilde gerçekleştirilecektir." denildi.

Alpha Holidays: İade talebinde bulunun

Ancak Alpha Holidays için durumun farklı olduğu belirtiliyor. Alpha Holidays yeni rezervasyon almayacağını açıklamakla kalmadı, ileri dönük rezervasyonları yerine getirmeyeceğini de bildirdi. Şirketin açıklamasında, "İleriye dönük rezervasyonu olanlar geçici olarak açılan web sitesi aracılığıyla iade talebinde bulunabilirler." denildi.

Pandemi ile mücadele ettiler

Her iki şirketin de İngiltere'de pandemi döneminde sürekli değişen seyahat kuralları ve seyahat kısıtlamaları mücadele ettiği belirtiliyor. Teletext Holidays'in pandemi nedeniyle müşterilere 7 milyon pound borcu olduğu ve parasını alamayan müşterilerin geçtiğimiz ay mahkemeye başvurduğu belirtildi. Bunun üzerine Rekabet ve Piyasa Otoritesi de (CMA) şirketle ilgili soruşturma başlatmıştı.



Bu Haber 03.11.2021 - 09:20:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.