SUNEXPRESS'İN İZMİR-ERZİNCAN SEFERLERİ BAŞLADI

SunExpress'in İzmir-Erzincan direkt uçuşlarına başlaması dolayısıyla Erzincan Havaalanı'nda basın toplantısı düzenlendi. İzmir'den meslek örgütü liderleri, turizmciler ve gazetecilerle birlikte ilk uçuşa katılarak memleketi olan Erzincan'a gelen Yıldırım, basın toplantısında yaptığı konuşmada Erzincan ve İzmir arasında kurmaya çalıştıkları gönül köprüsü ile birlikte hava köprüsünü de oluşturduklarını ifade etti. Yıldırım, şöyle konuştu: ''Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı İzmir ile doğunun en güzel şehri Erzincan'ı birbiriyle yaklaştırmak, kaynaştırmak bu seferlerle çok daha kolay hale gelecek. İzmir, Anadolu'nun bir özeti. 'İzmir' ortak aidiyetinde tüm bu bölgelerin kültürünü, geleneğini muhafaza ederek İzmir'i geleceğe taşımak istiyoruz. İzmir'de bu kaynaşmayı sağlama adına yapacağımız çok önemli şeyler var. Anadolu şehirleriyle bağları artırdığımız oranda ülkemizin birliği beraberliği, 74 milyonun kardeşliği çok daha anlamlı hale gelecek.'' Erzincan'ın geçmişte depremlerle ve acılarla anılan, umutsuz bir kent iken bugün geleceğe yönelik hedeflere odaklandığını, sürekli göç veren bir il olma özelliğinden göç almaya başlayan bir ile dönüştüğünü ifade eden Yıldırım, ''İnsanların istikbalini doğduğu büyüdüğü illerde tutabilirsek o zaman ülkemizde bölgeler arası kalkınma farkı daha da azalacak. Topyekün kalkınacak, birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz artarak güçlenecektir'' dedi. Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, son yıllarda tarihinin en önemli yatırım projelerini hayata geçiren kent için havayolu bağlantılarının büyük öneminin bulunduğunu, her bağlantının Erzincan'a yatırım anlamına geldiğini söyledi. SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, İzmir çıkışlı toplamda 31, iç hatta ise 13'üncü uçuş noktasının Erzincan'a düzenlendiğini, İzmir'den hava ulaşımında 2002 öncesine göre büyük aşama kaydettiğini belirtti. Sadece İstanbul ya da Ankara'ya uçuş sağlanan İzmir'den bugün bir çok noktaya uçuş yapılır hale gelindiğini belirten Say, ''İzmir-İstanbul arası Avrupa'da en çok uçulan ikinci büyük hat konumunda. İzmir'in geldiği yeri kıyasladığımızda hükümet ve sayın bakanın yaptığı hizmetleri çok daha iyi görüyoruz'' diye konuştu. İzmir ve Erzincan arasındaki direkt uçuşların 23 Mayıs-28 Temmuz arasında pazartesi günleri, 28 Temmuz'dan sonra pazartesi ve perşembe günleri karşılıklı olarak düzenleneceği, biletlerin 59,99 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağı ifade edildi.


İzmir'den meslek örgütü liderleri, turizmciler ve gazetecilerle birlikte ilk uçuşa katılarak memleketi olan Erzincan'a gelen Yıldırım, basın toplantısında yaptığı konuşmada Erzincan ve İzmir arasında kurmaya çalıştıkları gönül köprüsü ile birlikte hava köprüsünü de oluşturduklarını ifade etti. Yıldırım, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı İzmir ile doğunun en güzel şehri Erzincan'ı birbiriyle yaklaştırmak, kaynaştırmak bu seferlerle çok daha kolay hale gelecek. İzmir, Anadolu'nun bir özeti. 'İzmir' ortak aidiyetinde tüm bu bölgelerin kültürünü, geleneğini muhafaza ederek İzmir'i geleceğe taşımak istiyoruz.

İzmir'de bu kaynaşmayı sağlama adına yapacağımız çok önemli şeyler var. Anadolu şehirleriyle bağları artırdığımız oranda ülkemizin birliği beraberliği, 74 milyonun kardeşliği çok daha anlamlı hale gelecek.''

Erzincan'ın geçmişte depremlerle ve acılarla anılan, umutsuz bir kent iken bugün geleceğe yönelik hedeflere odaklandığını, sürekli göç veren bir il olma özelliğinden göç almaya başlayan bir ile dönüştüğünü ifade eden Yıldırım, ''İnsanların istikbalini doğduğu büyüdüğü illerde tutabilirsek o zaman ülkemizde bölgeler arası kalkınma farkı daha da azalacak. Topyekün kalkınacak, birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz artarak güçlenecektir'' dedi.

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, son yıllarda tarihinin en önemli yatırım projelerini hayata geçiren kent için havayolu bağlantılarının büyük öneminin bulunduğunu, her bağlantının Erzincan'a yatırım anlamına geldiğini söyledi.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, İzmir çıkışlı toplamda 31, iç hatta ise 13'üncü uçuş noktasının Erzincan'a düzenlendiğini, İzmir'den hava ulaşımında 2002 öncesine göre büyük aşama kaydettiğini belirtti.

Sadece İstanbul ya da Ankara'ya uçuş sağlanan İzmir'den bugün bir çok noktaya uçuş yapılır hale gelindiğini belirten Say, ''İzmir-İstanbul arası Avrupa'da en çok uçulan ikinci büyük hat konumunda. İzmir'in geldiği yeri kıyasladığımızda hükümet ve sayın bakanın yaptığı hizmetleri çok daha iyi görüyoruz'' diye konuştu.

İzmir ve Erzincan arasındaki direkt uçuşların 23 Mayıs-28 Temmuz arasında pazartesi günleri, 28 Temmuz'dan sonra pazartesi ve perşembe günleri karşılıklı olarak düzenleneceği, biletlerin 59,99 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağı ifade edildi.
 


Bu Haber 23.05.2011 - 11:22:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.