''Yerel halk turizmi de bilmiyor turiste nasıl davranacağını da''

''Yerel halk turizmi de bilmiyor turiste nasıl davranacağını da''

Rize’m Turizm Derneği Başkanı Ramazan Aydoğan, kentin turizm sektöründeki sorunlarıyla ilgili açıklama yaptı. Yerli halkın turizmi ve turiste nasıl davranacağını bilmediğini belirten Aydoğan, ''gelen turistler bir daha gelmeyeceğini söylüyor'' dedi.


''Yerli halk turizmi de bilmiyor, turiste nasıl davranacağını da...''

Rize'm Turizm Derneği Başkanı Ramazan Aydoğan, Rize'nin turizm sektöründe yaşanan sorunları anlattı. Yerli halkın turizmi de, turiste nasıl davranılcağını da, turistle yapılan ticareti de bilmediğini ileri süren Aydoğan, yaptıkları anketlere göre turistlerin bu davranışlardan dolayı kente bir daha gelmeyeceğini belirttiğini açıkladı.

Hem bu sorunlar hem de ekonomik krizden dolayı sezonun umdukları gitmediğini kaydeden Aydoğan, turistlerin Güneydoğu Anadolu, Isparta ve Budur gibi yerlere gitmeye başladığını ifade etti.

''Rize'y en büyük darbeyi Uzungöl, Ayder ve Sarp Sınır Kapısındaki yerel halk vuruyor''

Bölge turizmine en büyük darbeyi Ayder, Uzungöl ve Sarp sınır kapısındaki yerel halkın vurduğunu söyleyen Aydoğan, ayrıca yanlış zamanlarda yapılmasından dolayı festivallerin de bölge turizmine gereken katkıyı sağlamadığını belirtti. Aydoğan, ''Şehre festivallerin katma değer katması isteniyorsa Temmuz-Ağustos döneminde değil, Nisan-Mayıs-Haziran aylarında festivaller yapılmalıdır. Turizmin en yoğun olduğu Temmuz-Ağustos döneminde yapılan festivaller turizme fazla bir katkı sağlamıyor.'' diye konuştu.

''Sadece Arap turiste değil, yerli ve Avrupalı turist için de organizasyon yapılmalı''

Geçtiğimiz yıl Rize'ye 1 milyon turistin gittiğini belirten Rize'm Turizm Derneği Başkanı, bu yıl bu rakama ulaşamayacaklarını açıkladı. Aydoğan, ''Yetkililerden sadece Arap turistlere değil, yurt içinden ve Avrupa’ dan gelecek turistlere yönelik te organizasyon yapılmasını talep ediyorum ”dedi.



Bu Haber 22.07.2019 - 11:04:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.