Putin'den Kırımlı otelcilere: Kimseyi zan altında bırakmak istemem ama...

Putin'den Kırımlı otelcilere: Kimseyi zan altında bırakmak istemem ama...
Kırımlı turizmcilerin Kırım turizmine destek istediğini 'bu konuyu düşüneceğim' diye yanıtlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Kırımlı otelcilere dönük eleştirilerde de bulundu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Kırım'da Kırım'ın ve Sevastopol'ün temsilcileriyle bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, turizm şirketi Energo-Tur'un sahibi Sergey Klimenko'nun 'Kırım'da tarıma verdiğiniz desteğin bir benzerini turizm için de vermenizi istiyoruz' şeklindeki sözlerine kesin bir yanıt vermekten kaçınan Putin, şunları söyledi:

''AYRI PROGRAM GELİŞTİRİLEBİLİR''

''Halihazırda Kırım'da 5, Sevastoğol'de ise iki turizm bölgesi geliştirdik. Kırım'daki 5 bölge için 29,5, Sevastopol'deki iki bölge için ise 1 milyar rubleden fazla kaynak harcadık. Bu miktarın Kırım'da turizmin gelişimi için yeterli olmadığını biliyorum. Turizm sektörünün geliştirilmesi içn ayrı bir program geliştirilebilir. Bunu düşünmeliyiz.''

''KİMSEYİ ZAN ALTINDA BIRKMAK İSTEMEM AMA...''

Kırım'da turizmin gelişiminin en temel iki koşulunun ulaşılabilirlik, altyapı ve otellerin kalitesi olduğunu kaydeden Putin, ''Kimse kırılmasın ama siz de iyi biliyorsunuz ki eskiden buralardaki otellerde kalmak mümkün değildi. 2014 ve 2015’te uzmanlarımızı gönderdim. Tekrar ediyorum, kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama öyle oteller vardı ki çürük, zeminleri bozuk çok kötü durumdaydılar. Otelciler ‘boşver, buraya madenciler geliyor, bir bardak vota içiyorlar ve gözleri hiçbir şey görmüyor.' İnsanlara a öyle davranılır mı?'' diye sordu.

''KIRIM 2918'DE 7 MİLYONA YAKIN TURİST ALDI''

Son 5 yılda Kırım turizmi için çok şey yapıldığını ve 7 milyona yakın turistin Kırım'ı ziyaret ettiğini kaydeden Rus lider, Kırım Köprüsü, Simferepol Havalimanı ve 2019 yılının sonunda faaliyete geçecek demir yolu ile beraber Kırım turizminin daha da gelişeceğini belirtti.



Bu Haber 20.03.2019 - 11:54:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.