ÖZBİ'den Gezi Parkı açıklaması: Kutuplaşmaya değil, diyaloğa ihtiyaç var

ÖZBİ'den Gezi Parkı açıklaması: Kutuplaşmaya değil, diyaloğa ihtiyaç var
Özel Belgeli, Özel Nitelikli Butik Otelciler Birliği (ÖZBİ), Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların kesilmesine karşı çıkan çevre gönüllülerinin tepkileriyle başlayan ve tüm yurda yayılan eylemler ve sonrasında gerçekleşen olaylarla ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

 
TurizmGüncel

Açıklama metni şöyle:
 
"Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların kesilmesine karşı çıkan çevre gönüllülerinin tepkileriyle başlayan ve özellikle İstanbul’da ve ülkemizin birçok şehrinde devam eden gösteriler konusunda Özel Nitelikli Özel Belgeli Turistik ve Butik Oteller Birliği Derneği olarak, kamuoyumuza aşağıdaki görüşleri sunmayı bir görev biliyoruz:
 
1. Öncelikle, Türkiye'nin demokratik değer ve uygulamalarıyla, kişi hak ve özgürlüklerine fırsat tanıyan, barışçıllıktan ayrılmayan ve şiddete başvurmayan gösterileri tahammülle karşılayan bir siyaset ve yönetim anlayışının toplumun tüm kesimlerinde yer ettiği bir ülke olarak bilinmesini ve kendisini bu şekilde tanıtabilmesini diliyoruz. Hem kendi vatandaşlarımız, hem de bütün dünya için bir turizm cenneti olan yurdumuzun, kaosun ve şiddetin hüküm sürdüğü, turistlerin kendilerini güven içinde hissetmeyecekleri bir ülke olarak algılanmasına yol açacak gelişmelerin önünü almanın, uzlaşmanın egemen kılınmasının ve demokratik yöntemlerle sorunları aşıp çözmenin, hükümetin üzerine düşen bir görev olduğuna inanıyoruz. Hükümetin, muhalefet dahil, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve toplumun her kesimini temsil eden kişi ve kurumlarla yapıcı bir diyalog içinde olmasını arzu ediyoruz.
 
2. Çeşitliliklerin ve kültürel zenginliklerin bizleri ayrıştırmasından değil, birleştirip güçlendirmesinden yanayız. Zaten geçmişten bugüne kadar ülkemizde yaşanan pek çok olumsuz olaya rağmen, vatandaşlarımızın sağduyularını korumalarını, bugün ve gelecek için en önemli ve en güçlü güvence olarak kabul ediyoruz.
 
3. Çatışmaların, uzlaşmazlıkların devam etmesinin, ülkemizin imajına vereceği zararı herkesin dikkatine sunuyoruz. Eğer içinde bulunduğumuz belirsiz ve kaotik ortam kısa sürede uzlaşmacı bir çözüme kavuşmaz ve gerginlikler sürerse; ekonomimiz, bu tür eylemlerden ve gelişmelerden yapısı gereği en hassas konumda olan turizm sektörü en olumsuz şekilde etkilenecek ve telafisi giderilemeyecek yıkıcı zararlı sonuçlar yaşanması gündeme gelebilecektir.
 
Sonuç olarak; ülkemizin bir barış, huzur diyarı olması,  uzlaşma temelli, demokrasiyi ve demokratik ilkeleri içselleştiren bir millet olarak tanınıp, turizmde yakaladığı ivmeyi yitirmemesi konusundaki beklentimizi ve umudumuzu değerli medya kuruluşlarımızla ve kamuoyumuzla paylaşıyoruz."


Bu Haber 07.06.2013 - 16:09:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.