Otellere ve gümrüksüz satış mağazalarına istisna geldi

Otellere ve gümrüksüz satış mağazalarına istisna geldi
Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanununda yapılan ve ülke içinde yerleşik kişi ve kurumların gayrimenkul sözleşmelerinde döviz kullanmasını yasaklayan değişiklikte istisnalar belli oldu.

Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğde yapılan değişiklikle, oteller ve gümrüksüz satış mağazaları istisna kapsamına alındı.

Tebliğin 4. ve 5. maddesinde yapılan değişiklikle, konaklama sektörüne ve gümrüksüz satış mağazalarına yönelik kiralamalarda döviz kullanılabilmesine olanak tanındı.

Tebliğin 4. ve 5. maddesinde yapılan değişiklikle şöyle:

4) Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli konaklama tesislerinin işletilmesi amacıyla kiralanmasıyla ilgili gayrimenkul kiralama sözleşmelerinde, sözleşme bedelinin ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerinin döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılması mümkündür.

(5) Gümrüksüz satış mağazalarının kiralanmasına ilişkin gayrimenkul kiralama sözleşmelerinde, sözleşme bedelinin ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerinin döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılması mümkündür.



Bu Haber 16.11.2018 - 08:25:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.