Oteller teknolojiden uzak kalarak yaşayabilir mi?

Oteller teknolojiden uzak kalarak yaşayabilir mi?
Günümüz seyahatçilerinin teknolojiye olan düşkünlüğü biliniyor. Peki oteller, bir tesisin hem teknolojik hem de otantik olamayacağını mı düşünüyorlar? Bu bakış açısı, farklı deneyimler arayan misafirlerin gözünü korkutuyor olabilir...


TurizmGüncel

Konaklama sektörü dünyanın en eski iş alanlarından biri. Seyahat ise dünyanın en evrensel şeyi. Hayatımızda kökleşmiş ve derin ağrılar veren bir gelenekselcilik vardır; ancak konaklama sektörü büyük bir pazar ve bu alanda inovatif işler yapmanın sayısız yolu var.

GELENEKSEL OLANIN ÖLÜMÜ ZORDUR
 
Otel olarak müşterinize verdiğiniz değer, teknolojiden uzakta değildir. Bu dönemde, insanlar teknolojiden uzaklaşacak veya teknoloji geriye gidecek değil. Oteller, sadece birkaç krtik adım atarak teknoloji konusundaki potenasiyellerine ulaşabilirler. Aşağıda, bu kritik admlardan 5 tanesinin altını çizdik. Kökleşmiş otelcilik modelleriyle faaliyet gösteren oteller, birkaç adımla insanlara sürpiz yapabilirler.
 
1. Satış: Günümüzde insanlar mobil cihazları aracılığıyla işlem yapma konusunda çok rahatlar. Satış yapılacak birey olarak görülmeyi sevmezler ancak konaklamalarının mümkün olduğunca kişiselleştirilmesinden memnun olurlar. İletişimde olduğunuz insanlar harcama modundadır ve bu anlamda teknoloji sizin için bir köprü vazifesi görür.
 
2. Gelir: Gelir, satış ile direkt bağlantılıdır. Müşterilerin otelinizde mobil cihazları veya diğer teknoloji aygıtlarını kullanamaması, gelirinizin bir kısmının masada kalması anlamına gelir.
 
3. Paylaşım: Paylaşımı kolaylaştırmanın en kolay yolu elbette sosyal medyadır. Seyahatçiler, yolculukları ile ilgili fotoğraf çekip bilgi paylaşmayı severler. Eğer müşteri teknolojiyi kullanarak kendini memnun eden bir deneyim yaşamışsa, bunu mutlaka sosyal medyada paylaşacaktır.
 
4. Veri: Müşterilerinizin kim olduğuna dair veriye sahip olursanız, onlara daha iyi hizmet sunabilirsiniz. En iyi yol ise, onları şaşırtmak ve konaklamalarını kişiselleştirmektir. Günümüz teknolojisi, müşterilerinize ait bilgileri güvenli bir şekilde biriktirebilme imkanı sunmaktadır. Günümüzde müşterilerin pek çoğu, kişiselleştirilmiş deneyim ve hizmet sağlanması amacıyla şirketlere daha fazla bilgi verir duruma gelmiş bulunuyorlar. Şirketlerin müşteriye sağladığı güven arttıkça, müşterinin kişisel bilgi paylaşma eğilimi de artmaktadır. Oteller, müşteri güveninde oldukça yüksek bir noktada bulunuyorlar.
 
5. Etkileşim: Bazen etkili bir dokunuş, etkili bir teknolojidir. Birebir konuşmalar, talepler tarafından beslenir. Müşteriniz sizinle iletişime geçmek istediğinde orada olmanızın tek yolu onun bulunduğu kanalda bulunabilmenizdir. Bu da teknolojiye sahip olmanın önemine işaret ediyor. 
 
Peki tüm bunlar ne anlama geliyor? Teknoloji tüm sektörlerde gelişiyor ve sizin bunun dışında kalma şansınız yok. Facebook'un dünya üzerindeki etkisine bakın. İnsanlar orada kendi duvarlarında kendi kimlikleriyle paylaşımlarda bulunuyorlar. Siz de sosyal medya yeteneğinizi tıpkı müşteriler gibi geliştirmelisiniz. Bu size müşterilerinizi daha iyi tanıma ve onlarla daha iyi iletişim kurma imkanı sağlayacaktır. 



Bu Haber 13.02.2016 - 11:43:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Serdar Sağlamtunç, FCSI 14.02.2016 - 08:19

    Bu konuyla ilgili otele gelirlerini artırıcı ve müşteri dostu Keez sistemi akıllı cihazlarla her türlü çözümü sunan bir program. Teklif ve demo olanakları mevcut. İlgi duyanlara tavsiye edilir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.