Ocak ayında sektör 437 milyonluk yatırım teşvik belgesi aldı

Ocak ayında sektör 437 milyonluk yatırım teşvik belgesi aldı
Ekonomi Bakanlığı, 2012 yılının ocak ayına ait yatırım teşvik belgesi listesini yayımladı. Resmi Gazete'de yayımlanan listeye göre, ocak ayında Hizmetler - Turizm kalemi altında 33 işletme için yatırım teşvik belgesi düzenlenirken, turizme verilen teşviklerin toplam miktarı ise 437 milyon TL oldu.


TurizmGüncel

Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı ocak ayına ait Yatırım Teşvik Belgesi listesinde, 33 turizm işletmesine teşvik belgesi verilirken, belge alan yatırımlardan 4 yıldızlı yatırımların ağırlığı arttı. Ocak ayında toplam 11 tane 4 yıldılzlı otel için komple yeni yatırım belgesi verilirken, 2 tane de 5 yıldızlı otele komple yeni yatırım belgesi düzenlendi. Verilen teşvik belgelerinden 7 tanesi modernizasyon, 7 tanesi özel ve belgeli ve butik otel bir tanesi de öğrenci yurdunu kapsıyor.

ANTALYA VE ŞANLIURFA'YA 5 YILDIZLI OTEL YATIRIMI

Ocak ayında düzenlenen teşvik belegeleri çerçevesindeki yatırımlar hayata geçtiğinde, bu tesislerde toplamda 1182 kişi istihdam edilecek. 5 yıldızlı komple yeni yatırım için teşvik belgesi düzenlenen iki otelden bir tanesi Antalya'ya, diğeri ise Şanlıurfa'ya yapılacak. Günaylar Otel İşletmeleri ve Ticaret AŞ Antalya'ya 5 yıldızlı ve 480 odalı otel yapmak için yatırım teşvik belgesi alırken, Abide Park Mağazacılık Tic. ve San LTD ŞTİ ise Şanlıurfa'ya 5 yıldızlı ve 2010 odalı bir otel yapmak için yatırım teşvik belgesi aldı.

JET FADIL'IN BELGESİ İPTAL EDİLDİ

Resmi Gazete'de, "2012 Yılı Ocak Ayında İptal Edilen Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi" başlığı altında yayımlanan liste incelendiğinde, Ocak ayında 9 otel yatırımı için verilen Yatırım Teşvik Belgesi'nin iptal edildiği görülüyor. İptal edilen Yatırım Teşvik Belgelerinden bir tanesi de Caprice Gold Gayrimenkul Yatırım Turizm ve İnşaat TİC. LTD. ŞTİ.'ye ait. Kamuoyunda Jet Fadıl olarak tanınan Fadıl Akgündüz'ün Didim'de bulunan oteli Caprice Gold'un modernizasyonu için düzenlenen Yatırım Teşvik Belgesi iptal edildi. Ocak ayında iptal edilen toplam 9 Yatırım Teşvik Belgesi'nden 5 tanesi komple yeni yatırımdan oluşuyor.






Bu Haber 29.02.2012 - 09:46:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.