New York Times gazetesinin saldırı haberinde turizm vurgusu

New York Times gazetesinin saldırı haberinde turizm vurgusu

ABD’nin önde gelen gazetelerinden The New York Times’ın, İstiklal Caddesindeki terör saldırısıyla ilgili haberde ‘turizmi’ ön plana çıkarması dikkat çekti.


The New York Times gazetesi İstiklal Caddesinde meydana gelen terör saldırısını turizm perspektifinden servis etti. Gazetenin sosyal medya paylaşımında "Her yıl dünyanın dört bir yanından Türkiye'yi ziyaret eden on milyonlarca turistin çoğu, pazar günkü bombalamanın gerçekleştiği bölgede vakit geçiriyor." ifadelerine yer verildi.

Gce gündüz tıklım tıklım”

Daha sonra peş peşe "Pazar günkü patlama, önceki yıllarda şehirlerini vuran ölümcül saldırılardan uzaklaşıyor gibi görünen Türkiye için beş yıllık nispeten sakin bir dönemi paramparça etti.” ve "Türkiye turizm sektörü koronavirüs pandemisinden kurtulmak için çalışırken, patlama yıllarca süren sakinliği paramparça etti." paylaşımında bulunan gazetenin haberinde, "Patlama mağazaların, tarihi binaların ve restoranların sıralandığı, kırmızı-beyaz tramvayın geçiş yaptığı İstiklal Caddesi'nde yaşandı. Bölge gece-gündüz genç, alış-veriş yapan, sokak müzisyenlerini izleyen, kavrulmuş kestane ve Türk dondurması yiyen yerli-yabancı turistlerle dolup taşıyor." ifadelerine yer verildi.

“Bu yaz toparlandı”

Türkiye'de ekonominin turizme dayalı olduğu belirtilen The New Yor Times haberinde, "Koronavirüs yasakları ve insanların enfeksiyon kapmaktan korkması nedeniyle Türkiye'nin birçok yeri olduğu gibi İstiklal Caddesi de zor zamanlar yaşadı. Ancak pandeminin etkisi azladıkça ve zayıf Türk Lirası Türkiye'yi çekici hale getirdikçe bölge bu yaz toparlandı." denildi.



Bu Haber 14.11.2022 - 09:10:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.