Müze ve örenyerlerinin giriş ücretine yüzde 20-50 arasında zam!

Müze ve örenyerlerinin giriş ücretine yüzde 20-50 arasında zam!
Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve örenyerlerine yüzde 20 ile yüzde 50 arasında değişen oranlarda zam yaptı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, 55 müze ve örenyerinin giriş ücretine yüzde 50'ye varan oranlarda zam yaptı.

TÜRSAB'a gönderilen yeni tarifeye göre, Topkapı ve Ayasofya müzeleri ile Efes Antik Kentinin giriş ücreti yüzde 50 artışla 40 liradan 60 liraya çıkarıldı. Denizli Hierapolis Arkeoloji Müzesinin giriş ücreti yüzde 40 artışla 5 liradan 7 liraya çıkarılırken, 25 lira olan Perge Antik Keninin giriş ücreti de yine yüzde 40 artışla 30 lira oldu. Denizli Hierapolis (Pamukkale) Antik kentinin giriş üceti ise, yüzde 43 zamla 35 lirdan 50 liraya yükseldi.

İşte 55 müze ve örenyeri giriş ücretleri ve yapılan zam oranları:

zam-2


Bu Haber 07.09.2018 - 20:08:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Murat Kulanşi 08.09.2018 - 02:46

    İnanamıyorum, sezon içinde böyle bir fiyat artışı nasıl olabiliyor? 2018 in bütün fiyatları verilmiş, mevcut maliyetlere göre paket turlar satılmış. Ekim, Kasım, Aralık ta gelecek olan, fakat fiyatı aylar öncesinden verilmiş olan guruplar ne olacak? Kriz ortamında tüm sektörlere destekler verilirken neden turizmcilere, özellikle acentecilere böyle bir yük getiriliyor? Gerçekten anlamıyorum. Hani kültür turları gelişsin isteniyordu. Biz bu yükün altından nasıl kalkacağız? Sayın Bakanım, lütfen bu zammı geri alın ve 01 Nisan 2019 dan itibaren bu zammı uygulayın.

  • metin ser 08.09.2018 - 10:36

    bu kararı kınıyorum, hani turizmi bilen turizm bakanimiz nerede ? sayin bakanimiz sadece ingoing ve outgoing yapan bir muesseseden geliyor, ama maalesef incoming i bilmiyorlar. 1 ekimde sejour olayi bitiyor diye zamli tarife1 ekimde baslatiliyor. bu yanlis bir uygulama . bir yandan tesvik bir yandan yanlis kararlar. sayin bakan sunu bilginize arz ediyorum . bu uygulamanin baslangic tarihi 1.4.2019 olmalıydi cunku dusuk sezonda incoming trafigini arttirmak icin bu zamlarin uygulanmamasi gerekir. turizmi 12 aya yayalim demek kolay ama geregini yapmak zor herhalde. keske bunu incoming yapan acentelere sorsaydiniz onaylamadan. nicin ? cunku off sezonda dusuk maliyetli tur paketleri sunulmasi zorunlu, butceli paketlerle cok sayida turist celbi mumkun olabiliyor,bilginize . size soruyorum nicin yurt disi cikis harcini arttirmiyorsunuz ? 15 tl komik bir rakam bu rakam icinde bulundugumuz durum nedeniyle en az 50 tl olmalidir ,hatta 100 tl olmalidir. bu outgoing trafigini azaltmaz , ayrica devlete onemli bir gelir kaynagi olur .arz ettim saygilarimla, m.ser

  • Mehmet Türkiz 08.09.2018 - 10:18

    Peki bu fırsatçılık değil mi? Hangi müzenin, hangi ören yerinin gideri döviz üzerinden? Bu artışın gerekçesi ne?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.