70 milyon turistle de yetinmeyeceğiz

70 milyon turistle de yetinmeyeceğiz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2023 turist hedefiyle ilgili olarak, ''70 milyonla da yetinmeyeceğiz.'' dedi.


Fethiye-Ölüdeniz'deki atık su tesisinin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2023 için planlana 50 milyon turist hedefini 70 milyona çıkardıklarını söyledi. Ersoy, ''İnşallah burada da 70 milyon ile yetinmeyeceğiz, 2023'te çok daha üzerine çıkarak bir daha revize etmeyi başaracağız. Sayıları yükseltmek kolay, bunu sağlamak için çok çalışmak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Turizmin stratejik sektör ilan edildiğini kaydeden Ersoy, bakanlığın koruma-kullanma dengesi içinde turizm bölgelerini yatırıma ve korumaya hazır hale getirmeleri gerektiğini söyledi.

Fethiye'de açılışı yapılan arıtma tesisi ile ilgili de konuşan Ersoy, koruma dengesinin gözeterek alt yapı yatırımlarının da aynı şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Ersoy, ''Bunun en güzel örneklerinden birini Fethiye'de görüyoruz. MUSKİ ile yapılmış olan ortak bir çalışma sonucu, yüzde 70'i bakanlık tarafından, yüzde 30'u da MUSKİ tarafından karşılanmış olan bu yatırım güzel örneklerden biri.'' diye konuştu.



Bu Haber 15.06.2019 - 12:08:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • NELER YAPILIYOR? 17.06.2019 - 03:53

    Sayın Bakanım bu hedeflere ulaşabilmek için ne gibi çalışmalarınız var? Hangi pazarlara ağırlık verirseniz bu rakamlara ulaşılacak? Turizm kişi başı turist harcaması ne kadar? Nisan Mayıs Haziran aylarında 7 gun hersey dahıl ortalama 400 600 dolara gelen turıstlerın cebınde para yok! hazıran 15 ı olmus otel ıcındekı esnaflar ıle gorustugumuzde hala para kazanan yok! otel karşılarındakı esnaflar kıralarını odeyemıyor? ve hala yenı otel tesvıklerı verılıyor antalya ıcın! artık otel tesvıgı vermeyın ne olur... Otellerı yenılemek ıcın tesvık verın onda da cevrecı otel olmak kosulu ıle! Çin Hindistan Japonya gibi uzak doğu ülkelerine yönelmelisiniz. Acente olarak yurt dışında 1 mılyon euroluk reklam harcaması yapmıs ısem devlet olarak sızde o acenteye 1 mılyonluk daha reklam yapabılmesını saglayın! belırlı sartları olsun reklam ıcerıgınde.. Kalıtelı turıstı cekın ulkemıze dunyaca unlu koy ve plajlarımızı tanıtın. Kurvazıyer gemılerı nerede? hanı gelecektı? o kurvazıyer ıle gelenler normal turıstın 5 katı harcama yapardı eskıden!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.