Martı kiralama sistemiyle şehir otelleri zinciri oluşturacak

Martı kiralama sistemiyle şehir otelleri zinciri oluşturacak
Martı Otel İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin, faaliyete başlayan Martı İstanbul Hotel'in ardından, kapsamlı yatırım gerektirmeyecek 4-5 yıldızlı şehir otelleri kiralayarak bu alanda büyümeyi hedeflediklerini; şartlar oluştuğu takdirde aynı stratejiyle yurtdışında da otel zincirini büyütmeyi planladıklarını söyledi.


Narin, bu mali yılda 55 milyon dolar ciro hedeflediklerini, yatırımlar sonucu artacak yatak kapasitesiyle birlikte, 2013'te ise cironun 75 milyon dolar, EBITDA'nın da 20 milyon dolar düzeyinde gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. Martı Otel İşletmeleri, İstanbul Taksim'de hayata geçirdiği Martı İstanbul ile şehir otelciliği alanına adım attı. Şirketin şu anda operasyonel halde 5 oteli ile bir marinası bulunuyor.
 
HEDEF 75 MİLYON DOLAR CİRO

Narin, 'Martı İstanbul'un devreye girmesiyle yatak kapasitemizde yaklaşık yüzde 30'luk, ciromuzda ise yüzde 70'lik artış yakalayacağız. Bu mali yılı 55 milyon dolar civarında bir ciro ile kapatmayı hedefliyoruz' dedi ve ekledi: '2013 yılında 75 milyon dolarlık ciro hedefimiz var. Bu artışta en büyük etken, 365 gün hizmet verecek olan Martı İstanbul Hotel'in yaklaşık 24 milyon euroluk cirosu olacak... ' (Akşam)
 
  


Bu Haber 27.07.2012 - 10:05:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.