Korsan taksiciler resmiyet istiyor

Geçen yıl dernek kuran korsan taksiciler, şimdi de oda kurma hazırlığında. Dernek Başkanı Adem Saraç, “Sektörde biz de varız. Sisteme dahil olup vergimizi vermek istiyoruz” dedi.


Ticari taksilerin heyecanla beklediği 'korsan taksi yasası' 31 Mayıs 2012 itibariyle yürürlüğe girdi. Yasayla korsan taksicilere verilen para cezası artırıldı. Daha önce 15 gün olan aracın trafikten men süresi 60 güne çıkarıldı. Ayrıca bu araçlarda yolculuk yapanlara da 215 lira cezai işlem uygulanmaya başlandı. Bunu üzerine korsan taksiciler de 20 Haziran 2012'de 'Alternatif Ulaşımcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği' çatısı altında birleşti. Dernekleştikten sonra yoğun bir kampanya yürüten dernek, şimdi de meslek odası bünyesinde faaliyet göstermek için çalışmalarını hızlandırdı.
 
'CEZA KORSANI BİTİREMEDİ'
 
Bugün gazetesinden Nesrullah Sonay'ın haberine göre; ilgili resmi kurumlarla gerekli görüşmelerin devam ettiğini belirten Dernek Başkanı Adem Saraç kendilerini, "Bizler korsan değil, arz ve talep dengesi doğrultusunda oluşan bir sektörüz" sözleriyle savundu.
 
Saraç, mevcut ticari taksi sektörünün tekelleştiğini ve adeta rant kaynağına dönüştüğünü öne sürerek şöyle devam etti:
 
"Talebimiz sisteme girmek. Bunun engellenmesi de söz konusu değil. Dolayısıyla yasallaşıp vergi mükellefi olmak istiyoruz. 6321 Sayılı Yasada yetki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne verildi.
 
Büyükşehir bizim şartlarımızı belirlesin, biz de bu şartları yerine getirip, sistemin içine dahil edilelim. Şu an korsan taksiciliğin 2 bin-3 bin 500 lira arası para cezası var. Bu kadar ağır ceza verilmesine rağmen korsan bitmiş değil. Dolayısıyla sisteme alınmadığı takdirde bitmesi mümkün değil."
 
Yasadan önce İstanbul'da 60 bin korsan taksinin olduğunu hatırlatan Saraç, şimdiki sayının 30 bine indiğini sadece İstanbul'da 2 bin durak olup 3 milyon ailenin bu duraklardaki taksilerden geçimini sağladığını aktardı.
 
 
2 BİN TL CEZASI VAR
 
31 Mayıs 2012'de yürürlüğe giren yasayla, korsan taksilere bin 950 TL ceza veriliyor. Bir yıl içinde tekrarlanması halinde ise ceza 3 bin 250 liraya çıkıyor. 


Bu Haber 03.02.2013 - 10:42:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.