İşte İzmir’in mayıstaki ve ilk 5 aydaki ziyaretçi sayısı

İşte İzmir’in mayıstaki ve ilk 5 aydaki ziyaretçi sayısı

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin (ETİK), mayıs ayında ve yılın ilk 5 aylık diliminde kente gelen ziyaretçi sayısını açıkladı.


ATİK tarafından açıklanan verilere göre, mayıs ayında İzmir’e 96 bini yabancı ve 49 bini de yerli olmak üzere toplam 145 bin ziyaretçi geldi. Bu ayda İzmir’e gelen ziyaretçi sayısındaki artış oranı yüzde 18,3 olurken, yerli ziyaretçideki artış oranı yüzde 3,2, yabancı ziyaretçideki artış oranı ise yüzde 28 oldu.

Ocak-mayıs arasındaki 5 aylık dönemde İzmir’e gelen ziyaretçi sayısı ise ortalama yüzde 10,6 oranında arttı. İlk 5 ayda İzmir’e toplam 466 bin ziyaretçi gelirken, bunun 250 bini yabancı, 216 bini ise yerli ziyaretçilerden oluştu. İlk 5 ayda İzmir’in yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 25 arttı, yerli ziyaretçi sayısı ise yüzde 2,8 düştü.

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir’e en çok turist gönderen hedef pazarlardan Almanya, İngiltere ve Hollanda ile İran’dan gelen turist sayısının dikkat çekici biçimde arttığını söyledi. Rusya, Polonya ve Ukrayna pazarının İzmir turizmine ilgisinin belirgin biçimde arttığını belirten İşler, ‘’“Beş aylık dönemin ziyaretçi sayısına bakıldığında, kruvaziyer turizmin tamamen durmasına rağmen, kruvaziyer turist olmaksızın son beş yılın en yüksek rakamına ulaşıldığını görüyoruz. İzmir turizminin hem iç pazarda hem dış pazarda yükselişi sevindirici. Hedef pazarlardaki artışın önümüzdeki günlerde devam edeceğini düşünüyoruz. Dokuz günlük bayram tatili iç turizmimize hareket, ülke genelinde oluşturduğu 10 milyar liranın üzerinde hacimle bereket getirdi. Bunun 4 - 4.5 milyar liralık bölümü Ege’den geldi. İzmir ve Ege Bölgesi’nin gördüğü ilgi, getirdiği hareketlilik ve bereketin yıl boyunca sürmesini ümit ediyoruz.” dedi.



Bu Haber 14.06.2019 - 13:51:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.