İngiliz gazete Marmaris'teki otel üzerinden Türk turizmini hedef aldı

İngiliz gazete Marmaris'teki otel üzerinden Türk turizmini hedef aldı
İngiliz Daily Mail Gazetesi, Marmaris Grand Yazıcı Mares otelinin havuz başında sergilenen animasyon oyununu Tunus’ta meydana gelen IŞİD saldırısına benzeterek, oteli hedef alan bir haber yayımladı. Animasyon ekibinin otel müşterilerini de şova dahil eden gösterisinin İngiliz gazetede sunuluş biçimi kafalarda soru işareti oluşturuyor.


TurizmGüncel

Haberde, turistlerin tepkileri ve TripAdvisor’a bırakılan yorumlar kaynak gösterilirken, metinde Tunus’ta meydana gelen facianın detaylarına da yer verilmesi ve katliamla ilgili görsellerin kullanılması haberin niyetinden şüphe ettirdi.

Daily Mail, iki İngiliz tatilcinin olaya ilişkin açıklamalarını şu şekilde haberleştirdi:

Seyahatini Jet2Holidays üzerinden satın alan İngiliz tatilci Jason Phthian:

"Havuz kenarında bir sürü İngiliz turist vardı ve bir anda herkes dehşete düştü. Etrafıma baktım ve Arap gibi giyinmiş adamların ellerinde silahlarla etrafta koşuştuğunu gördüm. Birisi üzerinde ’benzin’ yazan bir şişe ile bana doğru koştu ve üzerime döktü. Daha sonra bir çakmak çıkardı ve ben dehşete düştüm. Tunus saldırısının üzerinden henüz 6 hafta geçmişken yapılan bu ‘oyun’ gerçekten mide bulandırıcı."

Ms. Sutton:

"Otel çalışanlarını o şekilde giyinmiş olarak etrafta koşarken görünce çok şaşırdım. Bir tanesi asker pantolonu giymişti ve elinde bir silahı insanlara doğrultuyordu. Bir başkasının elinde ise üzerinde ‘benzin’ yazan bir şişe vardı. Bunun eğlenceli olduğunu düşünmeleri çok garip."

HABER, TUNUS SALDIRISI HABER VE GÖRSELLERİ İLE BİRLİKTE SUNULDU

Haberde bu iki tatilcinin görüşüne yer verilirken, geri kalan kısımda Tunus saldırısının detaylarına yer verildi ve ‘Türkiye’nin zaten tehlikeli bölgeler içerisinde yer aldığı ve bu yaşanan hadisenin İngiliz turistleri iyice soğutacağı’ gibi ifadeler yer aldı.

JET2HOLIDAYS ÖZÜR DİLEDİ

Öte yandan, Jet2Holidays de, konunun basının gündemine girmesi üzerine bugün bir açıklama yayımlayarak özür diledi. Açıklamada, animasyonun otelde her zaman gerçekleştirilen ve müşterilerin hoşuna giden bir show olduğu belirtilirken, Sutton ailesinin mağduriyetinden ötürü çok üzgün oldukları dile getirildi. Açıklamada ayrıca, ''Otel yönetimi ile görüştük ve bu animasyonun bazı müşteriler için korkutucu olabileceğini artık anladıklarını ve artık programlarında yer vermeyeceklerini dile getirdiler.'' denildi.

GENEL MÜDÜR MEHMET GÖNENÇ'TEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak Grand Yazıcı Mares Hotel Genel Müdürü Mehmet Gönenç'e ulaşıp işin iç yüzünü sorduk. Gönenç, durumu şu şekilde özetledi:

AYNI GAZETE DİĞER OTELİMİZİ VE İSTANBUL'U DA HEDEF ALDI

Aynı gazete daha önce de gruba ait diğer otelimizi hedef alan haberler yapmıştı. Oradaki animasyonda Inka Kralı da var, başka unsurlar da. Oteldeki misafirleri de içine katan bir şov. Bu şovu haberde tamamen farklı bir şekilde kullanmışlar. Zaten haberde kullanılan fotoğraflarla oynanmış. Biz de Jet2 Holidays ile görüştük, konu ile ilgili olarak gerekli yasal adımları atacağız. Aynı gazete, İstanbul için de benzer haberlere imza atmıştı.

ANİMASYON YAPILIRKEN OTELDE 1.500 MÜŞTERİ VARDI

Animasyonun yapıldığı esnada otelde 1.500 müşteri vardı. Bir tek gazeteye demeç veren kişinin korkmuş olması, bu kişinin çeşitli yollarla tatilini bedavaya getirmek ya da tazminat koparmak peşinde olduğunu gösteriyor. Bu kişiyi bulup kendisinden şikayetçi olacağız. O dönem otelde konaklayan diğer müşterilerimizi de tanık olarak göstereceğiz. Diğer taraftan, Arsenal'in efsane başkanlarından David Dein otelimize konuk oldu. Kendisinden, bu olaya ilişkin haber yazmasını istedik.

HEDEF OTELİMİZ DEĞİL, TÜRKİYE

Burada konu sadece bizim otelimizle ilgili değil. Haber aslında Türkiye turizmini hedef alıyor. Günümüzde rekabet sadece kalite ve servisle yapılmıyor. Bu tip haberlerin çıkmasında rakip destinasyonların payı var mı bilmiyorum.

Haberin altında yer alan yorumlara bakıldığında ise asıl hedefin Türkiye olduğu göze çarpıyor. Haberin altında yer alan yüzlerce yorumda, otel veya onun bulunduğu bölgeden ziyade, direkt Türkiye'nin hedef tahtasına konduğu gözlerden kaçmıyor.








Bu Haber 13.08.2015 - 11:21:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Michael JORDAN 15.08.2015 - 10:25

    Şimdi bu düşüncesiz, gereksiz saçma show u yapanın hiç suçu yok , İngilizler manşet yaptı. Az bile yapmışlar... Profesyonel Turizmci, koymuşlar oraya 18 yaşında çocukları bir aklı evvel saçma bir fikir vermiş memleketi rezil ettiler. Ceza almalı Hotel, o kadar ..

  • Murat Atsever 14.08.2015 - 12:34

    @Kerem Bey, taşeron destekli eğlence departmanı elemanları bir o kadar özensiz ve günübirlik davranıyorlar işlerinde. Önemli olan önce departmanı yöneten müdür ve işletmeyi yöneten genel müdürün her yemeğin reçetesini kontrol ettiği gibi eğlencenin bileşimlerini de kontrol etmesidir. Siz ilk önce ne istediğinizi söyleyeceksiniz. Sonradan yapılan müdahale geç olabilir.

  • Ömer Hakgeçirmez 14.08.2015 - 12:31

    Tunusta yaşanan olaylardan sonra insanların hassasiyetlerine saygı göstererek havalı tüfek ( rifle shooting ) aktivitesinin tanıtımında bile tüfeği kullanmamaya karar verdik. Kimse kusura bakmasın, böyle saçma bir gösteri olamaz.

  • Levent ERDOĞAN 14.08.2015 - 10:37

    Yani yapılan animasyonda sorumsuzluk yok da bunu haber yapanlar mı tek suçlu ?

  • Kerem 14.08.2015 - 10:07

    Hep söylüyorum Otellerde animasyon departmanı kadar gereksiz ve sorunlu ikinci bir departman yok Personel sayısı Asgariye indirilmeli veya mümkünse tamamen dışarıdan Show alınmalı, ben öyle yapıyorum...

  • Turizmci 13.08.2015 - 06:03

    Eğer gerçekten arap kıyafetli ve oyuncak silahlı animatörler kullanıldıysa yazıklar olsun o otele. Bu konunun şakası mı olurmuş? Sonra da bunlar Türkiye karşıtı diyerek pişkinlik yapmak. O animasyona karar veren de izin veren de Türk turizminin asıl düşmanıdır. 1.500 müşteri varmış ses çıkarmamış.... yazıklar olsun size.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.