Hilmi Selimoğlu: Assos’ta oda bulmakta zorlanılırdı, şimdi tam tersi

Hilmi Selimoğlu: Assos’ta oda bulmakta zorlanılırdı, şimdi tam tersi

Çanakkale’nin önemli turizm destinasyonlarından Assos ile ilgili değerlendirmede bulunan Eden Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Selimoğlu, her yıl binlerce turisti ağırlayan bölgede bu sene büyük bir durgunluk yaşandığını ifade etti.


Çanakkale’nin önemli turizm bölgelerinden Assos her yıl binlerce turisti kendine çekerken, bu yıl sessiz bir turizm yaşıyor.

Assos’da dört otel ile hizmet veren Eden Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Selimoğlu, sektördeki son gelişmeleri değerlendirdi. Bölgede bir durgunluk yaşandığını ifade eden Selimoğlu, turizmde personel sıkıntısının had safhada olduğunu söyledi.

“Oda bulmakta zorlanılırdı, şimdi tam tersi’

Hilmi Selimoğlu yaptığı açıklamada, “Bölgenin ilk turizmcilerinden birisi olarak bu yıl turizmde yaşanan durgunluğa dikkat çekmek isterim. Son yıllarda, oda bulmakta zorluk çekilirken, şimdilerde sezon ortasında bunun tam tersine sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Özellikle iç pazarın kalelerinden birisi olan Assos bu dönemde bir sessizlik yaşıyor. Umarım kısa sürede hareketli bir dönem yaşarız. Bu arada son dönem bölgemizde personel sıkıntısı da yaşıyoruz. Turizm sektörünün sürdürülebilir büyümesi için, otellerimizin personel sıkıntıları konusunda çözümler üretilmeli. Eğitim ve nitelikli personel bulma süreçlerinin iyileştirilmesi, sektörün geleceği açısından kritik önem taşıyor. Ayrıca, devletimizin personel sıkıntısının çözülmesi açısından turizm sektörünü desteklemeli diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Assos'un turizm potansiyelinin her zaman önde olduğunu da dile getiren Hilmi Selimoğlu, “Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından birçok turist, Assos'u ziyaret ediyor. Bunun yanında, bölgede yer alan oteller ve pansiyonlar da konuklara rahat ve konforlu bir konaklama imkanı sunuyor. Eğer tarihle doğanın iç içe olduğu bir tatil planlıyorsanız, Assos mutlaka listenizde olmalı. Herkesi ülkemizin en özel destinasyonlarından birisi olan Assos’a bekliyoruz” diye konuştu.



Bu Haber 31.07.2023 - 09:13:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Onur 31.07.2023 - 10:55

    Çanakkalede genel olarak Fiyatlar çok yüksek artık ve acente çalışanı olarak Çanakkaleyi tercih edenlere farklı bölgelere yönlendirme yapıyoruz. Çanakkale Bodrumdan daha pahalı oldu.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.