Harun Dursun: Yazın 40 bin euroluk odamız bile boş kalmadı

Harun Dursun: Yazın 40 bin euroluk odamız bile boş kalmadı

Mandarin Otel Genel Müdürü Harun Dursun, Türk turizminin son 10 yılda 4. vitesten 5. vitese geçtiğini, şimdi ise 6. vitese doğru ilerlediğini söyledi.



Türk turizminin son 10 yılda sınıf atladığını belirten Harun Dursun, "1990'lı yıllarda turizm alanında 3 üniversite eğitim verirken şimdi birçok üniversite bu bölümü açtı ve kalifiye eleman yetiştiriyor. Oteller buradan çıkan öğrencileri gerçekten destekliyor. Turizmciler yaşadıklarını her zorlu süreçten ders çıkarmayı biliyor" dedi. Son 10 yıl içinde sektörün 4'ten 5'inci vitese yükseldiğini vurgulayan Dursun, "Şimdi 6'ıncı vitese doğru ilerliyoruz. Dünyadaki lüks segment destinasyonları arasında Türkiye de adından söz ettirmeye başladı" dedi.

''RAKİP İTALYA, İSPANYA VE FRANSA OLMALI''

Sabah gazetesinden Betül Alakent'e konuşan Dursun, Türkiye'de bazı bölgelerin her şey dahil sistemi ile devam etmesi, ancak yeni yatırımların üst gelir grubuna göre planlanması gerektiğini savundu. Dursun, '' Gelirimiz artsın diyorsak bizim rakibimiz İtalya, Fransa, İspanya'daki en iyi oteller olmalı. Bu altyapı sağlandığında zaten zengin turist gelecektir. Çünkü Türkiye doğasıyla, kültür ve tarih altyapısıyla bu grubun istediğini onlara veriyor" diye konuştu. Turizmde sezonun 12 aya yayılmasının gelir artırıcı bir diğer etki olacağına dikkat çeken Dursun, şöyle konuştu: "Biz 1 Nisan'da otelimizi açıp 1 Kasım'da kapatıyoruz. Gelecek yıl bu süreyi daha da uzatmayı hedefliyoruz ancak uçuşlara bağlıyız. Bodrum'a sezonda 70 ayrı noktadan direkt uçuş varken, sezon bitiminde yüzde 70 düşüyor. Kış döneminde sabah bir akşam bir uçuş var. Sabah çok erken akşam çok geç. Yabancı misafir İstanbul'da gecelemek zorunda kalıyor. Eğer Bodrum'a uçan uçak firma ve sayısı artarsa tesisler 12 ay açık kalır."

''40 BİN EUROLUK ODAMIZ BİLE BOŞ KALMADI''

2018 yaz sezonunda yüzde 100 doluluk oranı yakaladıklarını aktaran Dursun, "Bu dönemde 40 bin euroluk odamız dahi boş kalmadı" dedi. Nisan-kasım döneminde doluluk ortalamalarının yüzde 60 olduğunu aktaran Dursun, bunun lüks segmentte hizmet veren bir otel için çok başarılı bir oran olduğunu söyledi. Gelecek yıl doluluk ortalamasını yüzde 65-70'e çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Dursun, şöyle devam etti: "Bu yıl ABD, İngiltere, Almanya, Rusya, Azerbaycan, Ukrayna, Katar, Kuveyt, Lübnan pazarlarından misafir ağırladık. Özellikle ABD ve İngiliz turist sayısında ciddi bir artış yakaladık. Gelecek yıl Brezilya ve Meksika yeni pazarlarımız olacak. Onlar İstanbul'a uçup 3-4 gün geçiriyor. Oradan Bodrum'a geliyor ve 3-4 gün kalıyorlar. Bu pazarlar gelişmeye çok müsait."


Bu Haber 19.11.2018 - 10:35:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.