Günay; 2011’de çevreci tesislere enerji desteği vereceğiz

Günay; 2011’de çevreci tesislere enerji desteği vereceğiz
TÜROFED Genel Kurulu’nda turizmcilere seslenen Bakan Günay, kitle turizmi için yeni merkezin Mersin olabileceğini açıkladı. Günay, önümüzdeki yıldan itibaren çevreci yaklaşımı destekleyen tesislere enerji desteği vereceklerini de ilk kez açıkladı


Eda Özsoy-Turizm Güncel-Ankara


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TÜROFED Genel Kurulu’nda turizmcilere seslendi. Türk turizmiyle ilgili bilgiler veren Bakan Günay, "Ekonomik kriz olmasaydı 30 milyon turist hedefi çok rahat bir şekilde yakalanabilirdi" dedi.

TÜİK’in yeni bir hesaplama sistemi geliştirmesi konusunda Barut ile aynı fikirde olduğunu kaydeden Bakan Günay, kalite fiyat dengesinin önemine değindi. Antalya’ya 18 milyonun üzerinde yolcu taşıdıklarını belirten Günay, Antalya’nın hem doğusunda hem de batısında yeni havaliimanına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

İstanbul’un da Türk turizminde çok iyi yerlere geldiğini anımsatan Günay, İstanbul’daki fiyatların Türk turizminin ucuz olduğu yolundaki iddialara en güzel cevabı verdiğini anlattı.

İstanbul’u bölge turizminin merkezi haline getirmeye çalıştıklarını belirten Günay, “İstanbul’a gelen turistleri Edirne ve Bursa'ya götürmek gibi planlarımız var” dedi.

Turizmin istihdama dolaylı ve doğrudan katkıları olduğunu belirten Günay, ayrıca turizmin dünya barışı için de son derece önemli olduğunu söyledi. Turizmi çeşitlendirmeye çalıştıklarını  da belirten Günay, özellikle termal turizmdeki yatak kapasitesinin artırılmasının orta vadedeki öncelikli hedefleri olduğunu belirtti.

MERSİN, KİTLE TURİZMİ İÇİN EN İDEAL YER...

Önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye’yi dünya turizminde ilk 5’in içine sokmayı hedeflediklerini kaydeden Günay, kitle turizmi konusunda yeni yerlerin bulunması gerektiğini anlattı. Mersin’in bu konuda ideal bir yer olabileceğini vurgulayan Günay, “Tarsus’ta yatırımlarımız var ancak havalimanı sorunları nedeniyle birşeyler yapamıyoruz. Özellikle bu bölgede yeni ulaşım alanlarına ihtiyacımız var. Türkiye cografyasının yeni turizm alanlarına ihtiyaçları var” dedi.

 Önümüzdeki yıl, çevreci yaklaşımı destekleyen tesislere enerji desteği vereceklerini de açıklayan Günay, “Tüm otelciler enerjiyle ilgili tesisatını gözden geçirsin” dedi.

Bakan Günay, Türkiye'nin içeride ve dışarıda iyi tanıtılmasının turizmcileri de doğrudan etkilediğine işaret ederek, turizmcilerin yasal bir statüde toplanmasının önemine de değindi.

TURİZM SADECE DENİZ, KUM VE GÜNEŞTEN İBARET DEĞİL

''Türkiye'nin tarihini bilmezsek. Daha öncesi, sonrasına sahip çıkmazsak, neyi pazarlayacağız; sadece denizi mi? Sadece kum güneş mi pazarlayacağız. Biz tarihimizi, halk kültürümüzü bir bütün sayacağız. Sivil mimari örneklerimizi, camilerimizi, ören yerlerimizi hepsini sahipleneceğiz.

Türkiye gelinen tatil yapılan unutulan bir ülke olmasın. Türkiye'ye gelmek dünyada bir prestij konusu olsun. Belli bir kültür seviyesindeki insan Türkiye'yi görmediyse budan eksiklik hissetsin. Bir insan hayatında Türkiye'yi görmemişse birileriyle konuşurken bunun farkına varsın. Böyle bir hayalimiz var. İnşallah yakın bir gelecekte bu hayali gerçekleştirme konusunda mahcup olmayacağız.''

Bakan Günay, konuşmasının sonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve turizm sektöründe çalışanlara katkılarından dolayı teşekkür etti.



Bu Haber 21.12.2010 - 08:43:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.