Google, şimdi de bankacılık işine el attı

Fotoğraf paylaşır gibi para göndermeye imkân tanıyan şirket, Google Wallet hesabı olmayanlardan ise yüzde 3 komisyon ücreti alacak.


15 yılda dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline gelen Google, mobil internette yeni bir dönemi başlatıyor. İnternet devinin bu yıl 6’ncısın düzenlediği Google Geliştiriciler Konferansı Google I/O 2013’te tanıtılan yeni hizmetler, arama alışkanlıklarının kökten değişeceğini gösterdi. 1998 yılında kurulan şirketi, internet kullanıcılarına sunduğu arama hizmetiyle bugünlere getiren Google yöneticileri bile ‘Artık arama öldü’ diyor. Fakat ‘efsaneler ölmez, sadece şekil değiştirir’ aforizmasında olduğu gibi Google, derinleşen algoritmalar sayesinde aramanın biçimini değiştirecek. Cep telefonu, tablet ya da bilgisayar fark etmeksizin, internet bağlantısı olan bütün cihazlarla artık sohbet eder gibi arama özelliğini sunmaya hazırlanan 
Google’ın en büyük sürprizi ise fotoğraf paylaşır gibi para göndermeyi sağlayan Google Money hizmet olacak. 
 
FOTOĞRAF GÖNDERMEK KADAR KOLAY
 
Gmail hesabı üzerinden fotoğraf ya da belge gönderir gibi para göndermeye imkân tanıyan Google Money, internet devinin finans şirketleriyle ciddi bir rekabete girmesini sağlayacak. İnternette en çok yapılan para gönderme işlemini, mail üzerinden fotoğraf ya da belge paylaşacak seviyede kolaylaştıran ABD’li şirket, Google Cüzdan hesabı olanlardan hiçbir ücret almadan bu işlemi gerçekleştirecek. Google Cüzdan hesabı olmayanlardan ise yüzde 3 oranında komisyon ücreti alan Google, alıcıdan ise hiçbir işlem ücreti kesmeyecek. Şimdilik sadece ABD’de kullanılan bu sistemin, Google Wallet ürününün hizmet verdiği ülkelerde de çalışması bekleniyor. Öte yandan Gmail hesabı olmayanların da bu hizmeti kullanabileceği belirtiliyor.
 
Arama sonuçlarını daha sıkı filtreden geçirecek
 
Türkçe seçeneğinin eklendiği Knowledge Graph (Bilgi Grafiği) hizmeti de Google’ın bu yılki sürprizlerinden biri oldu. Arama yaparken, aranan konu ile ilgili olarak sadece bir internet sayfasıyla karşılaşmak istemeyen, aksine aradığı konu ile ilgili yanıt almak ve incelemek isteyenler için geliştirilen Knowledge Graph kullanıcılara kolaylık sağlıyor. (Hürriyet)


Bu Haber 19.05.2013 - 11:42:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.