Erzurum-Erzincan yolunda İranlı yolcu otobüsü devrildi.

Erzincan-Erzurum karayolunda İran plakalı bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı.



Trafik kazası, bugün saat 07.00 sıralarında Erzurum- Erzincan karayoyulunun 78'inci kilometresinde meydana geldi. Erzurum'dan İstanbul'a gitmekte olan IRAN otobüsü, Aşkale- Tercan arasındaki Kör Tünele geldiğinde şerit değiştirerek karşı yola geçti. Rampa aşağı hızını kesemeyen sürücü Muhammed Ali Dares yönetimindeki otobüs, yolun solundaki bariyerlere çarparak devrildi. Fırat'ın kolu Karasu'ya düşmekten bariyer sayesinde kurtulan otobüste can pazarı yaşandı.

TAYİNİ ÇIKAN EMNİYET AMİRİ, İRAN OTOBÜSÜNDE CAN VERDİ

 Kazada ilk belirlemelere göre, Gürbulak Sınır kapısındaki Pasaport Şubede görevli Emniyet Amiri Aydın Güzel ile birlikte sürücü Muhammed Ali Dares, Adene Puth Abedi ile bir kadın yolcu öldü. Emniyet Amiri Aydın Güzel'in eşi ve çocuklarının Aydın'da olduğu, izine ayrıldığı için otobüse Gürbulak Sınır Kapısından bindiği belirtildi. Evli ve iki erkek çocuk babası olan Güzel'in Bolu'ya tayini çıktığı, ev tutmak için gittiği bildirildi.

Yaralanan 15 kişi ise Aşkale'den gelen ambulanslarla Erzurum'daki hastanelere kaldırıldı. Otobüsteki eşyaların büyük bir bölümü Karasu'ya döküldü. Sivil Savunma Birlikleri Karasu nehrinde ve çevrede arama- tarama yaptı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.İranlı bir başka otobüs şoförü Asker Şekerzade, İran'dan İstanbul'a gezi amaçlı gittiklerini ve yolun yağmur nedeniyle kayganlaştığını bildirdi. Şekerzade, "Benim otobüsüm öndeydi. O arkadan geliyordu. Virajı aldık, bir süre sonra otobüsün gelmediğini görünce geri döndüm ve kazanın olduğunu gördüm. Her kes bir tarafa saçılmıştı. Yaralılar, ölüler dağılmıştı. Ortalık kan gölüne dönmüştü" diye konuştu. (Hürriyet)



Bu Haber 19.07.2011 - 13:18:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.