Egeli turizmciler müzik yasağına karşı yüksek sesli protesto yapacak

Egeli turizmciler müzik yasağına karşı yüksek sesli protesto yapacak
Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından getirilen 23:59'dan sonra açık alanlarda müzik yayını yasağı turizmcilerin tepkisini çekmeye devam ediyor. Sorunun çözümü için çeşitli girişimlerde bulunan Egeli turizmciler, protesto eylemine hazırlanıyor

 
Hassas bölge ilan edilen yerlerde açık havada müzik yayının tamamen yasaklanmasına, kapalı yerlerde ise müziğin saat 23.59’a kadar belli bir desibelde sürdürülmesi kararının turizme balta vuracağını belirten işletmeciler, gerekirse konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a kadar götürmeyi, hatta geniş katılımlı yürüyüş eylemi gerçekleştirmeyi planlıyor. 

YÖNETMELİK 20:00 DİYOR

Pazartesi günü Vali Cahit Kıraç’la görüşeceklerini ifade eden ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, şu açıklamalarda bulundu: “Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’ndan randevu talep ettik. Karşılıklı diyalogla sorunu çözmeye çalışacağız. Bakan Eroğlu, müzik yayınının kapanış saatiyle ilgili açıklamasında, ‘23.59’ dedi ama yönetmelikte 20.00’den sonra diye belirtiliyor. Çevre İl Müdürlüğü de bunu uygulayacak. Biz kararlılık ve diyalogla bunun çözüleceğine inanıyoruz. Konutlarındaki insanların rahatsız olmaması bizim de talebimizdir. Bu mekanları o saatte kapatırsanız turizme darbe vurmuş olursunuz. Yumuşak bir geçiş lazım. Yazın 30 derece sıcakta kimseyi kapalı yere sokamazsınız. Bu yanlış uygulamadan diyalogla dönüleceğine inanıyoruz. Sert eylem ve söylemler, Türk turizmine zarar verir.” 

Öncel, 5 Nisan’daki toplantıda, eylemin yeri ve saati konusunda karar alınacağını, eylem planı hazırlanacağını, toplantıya tüm eğlence mekanı, otel ve restoran işletmecilerinin davetli olduğunu da ekledi.
 
 
VALİ KIRAÇTAN TAVSİYELER   

ETİK Yönetim Kurulu üyeleri, ziyaret sırasında İzmir Valisi Cahit Kıraç’a turizm sektörüne ve turizm çalıştayının düzenlenmesine katkıları nedeniyle, ebru sanatı uygulanmış doğal taştan bir tablo plaket sunarak teşekkür etti. Vali Kıraç, İzmir’de turizm sektörünün önünün açık olduğunu, bu konuda kendilerinden istenen her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Vali Cahit Kıraç, şu görüşleri dile getirdi:

“Bazı bürokratik sorunlar olabilir ama çözümsüz problem yoktur. İzmir’in turizmde daha iyi bir yere gelmesi için hep birlikte çalışacağız. Her zaman olduğu gibi yine güç birliği yapmalıyız.” 
 
Bakanlık: Hassas bölgeyi İl Çevre Kurulu belirledi

Çevre ve Orman Bakanlığı, 22 Mart 2011 tarihinde Milliyet Ege’de yayınlanan “İzmir’in Sesi Kesiliyor” başlıklı haber üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Yönetmelikte, eğlence yerleriyle ilgili düzenlemede; çok hassas kullanım alanları ile bu alanları etkileyen açık ve yarı açık eğlence yerlerinin belirlenmesi için öngörülen süre, 4 Aralık 2010 tarihidir. Çok hassas kullanım alanları, her ilde ilgili kurum temsilcilerinin de yer aldığı, başkanlığını Valilik makamının ve sekreteryasını İl Çevre ve Orman  Müdürlüğü’nün yürüttüğü İl Mahalli Çevre Kurulu kararı ile belirlenmektedir. Mahalli Çevre Kurulu’nda, ilgili belediyeler ve il müdürlükleri temsilcileri de yer almaktadır.  Kararın alındığı bu MÇK toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü temsilcisi katılım sağlamış ve kararı imzalamıştır. Haberde bahsedildiği gibi, alınan karar gereği turizm sektörünün olumsuz etkilendiğine dair bir şikayet bakanlığımıza intikal etmemiştir.” (Milliyet)
 


Bu Haber 26.03.2011 - 18:13:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.