Doğuş Grubu, Hırvatistan'daki turizm yatırımlarını satacak mı?

Doğuş Grubu, Hırvatistan'daki turizm yatırımlarını satacak mı?

Geçtiğimiz günlerde 800-900 milyon euroluk varlık satacağı açıklaması yapan Doğuş Grubu'nun, Hırvatistan'da bulunan turizm yatırımları ile ilgili açıklama geldi.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Geçtiğimiz günlerde 800-900 milyon euro değerinde varlık satışı yapacağını açıklayan Ferit Şahenk ve şirketi Doğuş Grubu, marinaları ve otellerinin bulunduğu Hırvatistan'da da medyanın gündeminde.

Hırvat medyasına açıklama yapan Doğuş Group Hırvatistan, bu ülkede bulunan varlıkların satılmayacağını açıkladı.

Hırvatistan'daki en büyük yabancı yatırımcıdan biri olan Doğuş Group Hırvatistan, 10 yıldır faaliyette oldukları Hırvatistan'da ülke turizmine 270 milyon euro yatırım yaptıklarını ve 350 kişiye istihdam sağladıklarını açıkladı.

Bir yandan yeni yatırımlara devam ediyor

Doğuş Grubu, bir yandan da Hırvatistan'a yeni yatırımlar yapmaya devam ediyor. Zadar'daki D-Marin Borik'e 2,5 milyon euro yatırım yapan şirket, ayrıca Dalmaçya'da 5 milyon euroluk yeni bir yatırıma girişecek. D-Resort Šibenik'e 26 milyon euro yatırımla lüks otel ve villa yapacak olan şirketin, Zadar'daki Maraska isimli eski içecek fabrikasını 130 odalı Hyatt Regency Maraska Hotel ismiyle otele dönüştüme projesi var. Şirketin bu projesinin 100 milyon euro yatırım maliyeti olduğu açıklanmıştı.



Bu Haber 31.08.2019 - 13:30:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.